Publicitat
Societat · 1 d'Agost de 2014. 21:21h.

Agressions al psiquiàtric de Martorell

Més de 100 incidents en un semestre, segons la UGT

Agressions al psiquiàtric de Martorell

Una imatge de l'Hospital ubicat a Martorell

La UGT de Catalunya ha interposat aquesta setmana davant la Inspecció de Treball una denúncia contra la direcció de les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús per manca de seguretat en el seu centre de salut mental de Martorell (Baix Llobregat).

Segons aquest sindicat durant el primer semestre de 2014 ja s'han produït més de 100 incidències d'agressions rebudes per treballadors. En aquest sentit, han lamentat que la direcció no hagi decidit “prendre cap mesura per pal·liar aquesta situació”.

Actualment, el centre té uns 450 treballadors i la UGT recorda que des de 2009 la plantilla de l'Hospital de Salut Mental de Martorell s'ha reduït en 120 treballadors. El sindicat ha apuntat que la direcció del centre mental ha decidit no substituir ni baixes temporals ni vacants, afirmant que això “encara minva més l'atenció professional als usuaris i les usuàries, alhora que agreuja la càrrega de treball del personal”.

La UGT de Catalunya considera que el principal obstacle per resoldre aquesta greu situació de seguretat “és l'actitud de la direcció de l'empresa, que més enllà de no posar mesures per resoldre el problema, el minimitza i, fins i tot, en nega l'existència, sense fer cas a les propostes dels representants dels treballadors”.

“Aquesta situació comporta que molts treballadors vagin al seu lloc de treball angoixats davant la possibilitat de rebre per part dels usuaris alguna agressió, que en ocasions són de gran brutalitat: patades, mossegades, cops de puny”, han assenyalat.

També han afegit que “l'ambient de treball és de por generalitzada, sumant als riscos físics dels treballadors uns evidents riscos psicològics”.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#2 kiko, Martorell, 02/08/2014 - 20:49

Com a ex treballador puc donar fer que les monges mai han fet res ni pels malalts i molt menys pels treballadors. Prefereixen les agressions a la medicació. vaig veure com retiraven calmants per ser "cars", lligar un malalt i no complir les indicacions mèdiques mentre elles es construïen una casa.

#1 El mico de l'anís, Badalona, 02/08/2014 - 06:12

Crideu els vostres companys mossos de la UGT, que estomaquin els malalts.

#1.1 Juan, Terrassa, 02/08/2014 - 10:02

Mejor aun, que sus compañeros de Andalucia devuelvan todo lo que han robado presuntamente
y a lo mejor en Catalunya irian las cosas mejor

#1.2 Roger, L'H, 02/08/2014 - 22:54

Jo os tancaria als dos al psikiatric