Política · 7 de Juny de 2012. 10:12h.

Aguirre vol suprimir la meitat dels diputats de Madrid

La presidenta madrilenya proposarà als grups que es passi dels 129 actuals a 65

Aguirre vol suprimir la meitat dels diputats de Madrid

Aguirre, en una foto d'arxiu

El Govern de la Comunitat de Madrid vol reduir els diputats de l'Assemblea de la comunitat dels 129 actuals a 65, segons informa El Mundo. Ho proposarà avui als tres grups parlamentaris de l'Assemblea i per aprovar la mesura li caldria una majoria de dos terços, que no té el Partit Popular.

A més, el govern d'Aguirre abaixarà el 3,5 per cent el sou als treballadors públics i el 10% als alts càrrecs de l'administració, amb l'objectiu de rebaixar costos. Així mateix, es rebaixarà un deu per cent la jornada i el sou dels interins, excepte als docents i als assistencials, i s'amortitzaran les places vacants.

La mesura figura entre les que aquest dijous aprovarà l'executiu que presideix Esperanza Aguirre dins de la reforma dels pressupostos de la Comunitat per complir amb l'objectiu de dèficit públic del 1,5% establert pel Govern espanyol per a les comunitats autònomes. Fonts del govern d'Aguirre recorden que es tracta de la primera mesura d'aquestes característiques aplicada per Aguirre, ja que la rebaixa salarial anterior va ser decidida pel Govern central de José Luis Rodríguez Zapatero.

Així mateix, subratllen que la reducció del sou és inferior al 5% aplicada en comunitats com Andalusia, Catalunya i Canàries. Aquesta reducció s'aplicarà des de la mateixa presidenta regional fins als directors generals dels diferents departaments, passant per secretaris generals tècnics, viceconsellers i consellers, així com al personal de confiança de la Comunitat de Madrid.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Xavier V, Barcelona, 08/06/2012 - 09:52

La Comunitat de Madrid hauria de suprimir el 100% dels seus diputats. Ells són Espanya i, per tant, no els necessiten cap Parlament. El mateix podriem dir de moltes altres Comunitats.

#10 Pepe, Barcelona, 07/06/2012 - 22:57

Otro acierto de Esperanza Aguirre. A ver si aprende el Sr. Mas.

#9 Eduardo González Palomar , Manlleu, 07/06/2012 - 18:31

¡El gobernante, de cualquier administración que esté para el arrastre, no hallará auxilio mejor para salir bien parado!

#8 unitat de cures intensives, Palma, 07/06/2012 - 16:05

Sobren diputats al congrés espanyol. I el senat s'ha de tancar urgentment.
I, sobretot, cal anul·lar les pensions vitalícies consolidades per càrrec polític.

#6 María Jesús (Una española de bien), Barcelona, 07/06/2012 - 13:34

Por dios, Doña Esperanza que ganas de escucharla. Me parece una medida muy adecuada para echar a todos esos nazis-social-comunistas que ensucian los asientos de vomitar el azufre que sueltan por sus bocas.
Un gran afecto Doña Esperanza de una buena servidora a Dios y a España.