Política · 5 de Juny de 2008. 18:12h.

Air Berlin rebutja el català

Bernat Joan li recorda que és oficial a tres comunitats

Air Berlin rebutja el català

Un dels avions de la companyia aèria

El secretari de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya, Bernat Joan, ha expressat el seu suport al Govern Balear pel que fa a les recomanacions d’introduir la llengua catalana a les companyies aèries que funcionen a les illes Balears. Davant l’editorial publicat pel director general d’Air Berlin, Joachim Hunold, a la revista que distribueix aquesta companyia aèria entre els seus passatgers i en la que criticava el català i recordava el castellà és la única llengua oficial a Espanya, Bernat Joan vol recordar-li que el català és llengua oficial de tres comunitats autònomes de l’Estat espanyol, i en conseqüència de sis aeroports en els quals opera Air Berlin. “Conseqüentment s’entén que totes les companyies aèries s’haurien d’ajustar a aquest fet i a les necessitats que planteja”.

Bernat Joan ha negat rotundament que hi hagi cap situació de discriminació de la llengua castellana. Segons el secretari de Política Lingüística: “Funcionar normalment en català no és anar contra ningú sinó fer allò que és normal a qualsevol comunitat humana. A Stuttgart o a Frankfurt el funcionament en alemany té el mateix sentit que el funcionament en català Mallorca o a Barcelona.”

Publicitat
Publicitat

59 Comentaris

Publicitat
#59 Joan Manuel (com el Serrat), Barcelona, 07/06/2008 - 23:09

Normal la reacción de Air Berlín; primero, porque ha sido una pretendida imposición del Gobierno balear; y segundo, porque es una compañía internacional y no local; el catalán no lo hablan ni los deportistas del Barça.... Decisión normal y muy germana....

#58 Kropotkin, Vic, 07/06/2008 - 10:58

Nazionanistas. mira que sois paletos y pueblerinos. ¿Porque no os matriculais en alguna escuela nocturna a ver si aprendeis algo de una vez?

#57 Toni, Palma, 06/06/2008 - 15:45

Freie Menschen im freien Europa, Freiheit zu reden auf allen Sprachen, ohne dass jemand es dir verbot. Im Fleugzeug wohnt eine kosmopolite Welt, egal woher die Passageren sind, oder woher der Flugzeug abstammt, es ist doch Europa! vergessen wir es nie!

#56 Toni, Palma, 06/06/2008 - 15:34

Madrid són com són, ningu hi pot fer res. Però nosaltres no hem de caure en la temptació de només ser monolingüe.Dos dades:he volat amb Ryanair i Skyeurope des de Alemanya i Austria respectivament, les hostesses no xerràven alemany, ningú es va amotinar.

#55 jacobino, asturias, 06/06/2008 - 15:27

ES UNA DIALÉCTICA ENTRE LO INTERNACIONAL Y LO PROVINCIANO.