Publicitat
Política · 15 de Desembre de 2021. 13:06h.

"Això de Carles Puigdemont és una mort lenta"

David Martínez Fiol: "La distància és l'oblit"

"Això de Carles Puigdemont és una mort lenta"

L'historiador David Martínez Fiol (Barcelona, 1963) afirma a la tercera part de l'entrevista amb e-notícies que “això de Carles Puigdemont és una mort lenta” perquè “la distància és l'oblit”. “Això de Sardenya és un soc aquí i no m'oblideu”, insisteix en al·lusió a la detenció i posterior posada en llibertat de l'expresident.

Martínez Fiol considera per altra banda que “si es desmunta Junts, a Puigdemont no li queda res” i que per això el mateix Puigdemont “reapareix de tant en tant per tornar a unir el partit”. Segons la seva opinió, CDC i després Junts són partits com la Lliga, “creats per governar”.

 

 

El també professor associat de la UAB estima igualment que “el procés ha estat molt dur amb els seus protagonistes” en al·lusió a la gent cremada en l'intent tant a banda i banda de l'espectre ideològic i posa com a exemple “el Partit Popular i Ciutadans” per una banda però també ERC per altra. “Esquerra tampoc no té massa crítica”, exposa.

A més, com a la Generalitat dels anys 30 -una de les tesis del seu llibre “Leviatán a Catalunya”- les lluites polítiques, fins i tot entre ERC i Junts, són pel “control de l'Administració”. “Equerra -continua- té una oportunitat d'or per aconseguir el control” però “té de pepito grillo a Junts”.

Finalment, recorda que el tripartit va ser un “tots contra Pujol” però que va fracassar malgrat ser “una generació especialment preparada” en referència a la direcció d'ERC d'aquells anys alhora que recorda que Mas va ser “el primer a retocar el Estatut”.

 

(Tercera part)

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#9 Facholin, Barcelona, 16/12/2021 - 06:12

Tengo botellas de cava extremeño en la nevera para poder celebrar cualquier noticia sobre puigdemont, comin, rahola, donaire, borras, rufian, etc etc

#8 Servilia, Cabrera de Mar, 15/12/2021 - 20:09

Qui és en Carles Puigdemont?

#7 M, Sabadell, 15/12/2021 - 19:49

Uno tras otro están condenados a pasar a la papelera de la pequeña historia de sus partidos, nadie les recordará porque nada bueno han hecho.

#6 Aleman stolberg, Tortosa (Paiassos Catalans) , 15/12/2021 - 18:40

Muerte lenta y cara, mejor un tiro en la nuca

#5 Ramonet6, Tarragona, 15/12/2021 - 16:16

Hi ha una dita que no ha fallat mai:

"Catalunya sempre sobreviu als seus il.lusos enterradors"

#5.1 Die Frage, Girona, 15/12/2021 - 17:50

Sí, però aquest mort que encara és viu a les vostres mans ja fot una catipent de cal deu.

#5.2 Josep, nos vamos directos a la m, 15/12/2021 - 19:23

Ramonet, a veces el cadáver parece que se mueve pero en verdad es el efecto de los miles de gusanos que lo están devorando por dentro, en este caso todos los que viven y se enriquecen gracias al proces