Política · 14 de Maig de 2015. 11:42h.

"Això de les portes giratòries és una estupidesa"

El president de Gas Natural lamenta la sortida de Felipe González del consell

"Això de les portes giratòries és una estupidesa"

Villaseca i Gabarró, conseller delegat i president de Gas Natural

El president de Gas Natural Fenosa, Salvador Gabarró, ha afirmat aquest dijous sobre la sortida de Felipe González del consell de la companyia, que "això de les portes giratòries és una absoluta estupidesa", i que "em sap molt greu que se’n vagi" . Ha afegit que "ha aportat un coneixement dels negocis internacionals” i un sentit comú "impressionants" .

Gabarró ha insistit en seu rebuig a les "portes giratòries", lamentant que “no els paguem res i a més volem que després no facin res. Em sembla incongruent, i perdre talents que tenen capacitat d'ajudar les empreses em sembla una altra estupidesa encara major”.

Sobre si el preocupa que aquest afer pugui crear un problema d'imatge a la companyia, ha afirmat que “no hauria de preocupar-me, i si em preocupa, anem malament. Està molt clar que cal aprofitar el talent dels polítics, i si això crea certa alarma social, hem de lluitar perquè això canviï. És una estupidesa, amb majúscules”.

L'expresident del Govern espanyol Felipe González no renovarà el seu càrrec com a conseller després de quatre anys com a vocal de la companyia. És conseller des del 2010, i el gener del 2014 ell mateix va expressar la seva intenció d'abandonar el consell d'administració en acabar el mandat no perquè hi hagués incompatibilitats, sinó perquè era "molt avorrit".

També s'ha referit a la seva permanència a la presidència de la companyia, i ha assegurat que "no seguiré aquí ni un segon més del que la Caixa vulgui". El president de Gas Natural Fenosa ha afegit que "no estic enganxat a aquesta butaca; gens, zero".

D’altra banda, el president de CaixaBank, Isidre Fainé, i l'exministra amb Zapatero i presidenta de Genetrix, Cristina Garmendia, s'incorporaran al consell de Gas Natural, que ha celebrat aquest dijous junta general d'accionistes a Barcelona. Altres incorporacions són les de l'ex comissària europea d'Afers Exteriors i comerç interior Benita Ferrero Waldner, i l'expresident de Siemens i actual vicepresident de la fundació Bertelsmann, Francisco Belil.

Al costat del president de Caixabank entrarà com a conseller el director financer de Repsol, Miguel Martínez, per les participacions del 34% i del 30% que les dues societats mantenen a Gas Natural Fenosa. En concret, Fainé substituirà en el càrrec a l'exconseller delegat de Caixabank, Joan Maria Nin, mentre que Martínez reemplaçarà Nemesio Fernández-Cuesta, que va abandonar Repsol.

Queden reelegits com a membres del consell el conseller delegat de Gas Natural Fenosa, Rafael Villaseca; el president de Damm, Demetrio Carceller; el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls; Ramon Adell, de Foment del Treball, i els advocats Xabier Añoveros Trias de Bes i Heribert Padrol Munté.

La multinacional energètica presidida per Salvador Gabarró va obtenir un benefici net de 1.462 milions d'euros en 2014, fet que suposa un augment del 1,2% respecte a un any abans, impulsat pel negoci internacional i malgrat l'impacte regulatori a Espanya.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 urtako, rubi, 14/05/2015 - 17:18

El Salvador este tiene razón , no son p u ertas giratorias , es hijoputismo puro y duro, que pena

#4 Francisco, aquí y allá, 14/05/2015 - 13:26

Nada mejor que empezar el día con humor del bueno.

#3 LuisBravo, Madrid, 14/05/2015 - 13:25

Para entender el sistema eléctrico en España,

incluidas subidas de la luz

y políticos PPSOE en eléctricas,

es recomendable ver el informativo "Apaga y Vámonos"

:https://www.youtube.com/watch?v=4IBkqrtN1Fs

#2 castells, bcn, 14/05/2015 - 12:35

el poder del diner abusa dels usuaris mitjançant tarifes sense competencia real. Aixo fa q el president de gn es cregui amb el dret de perpetuar l'abus als consumidors. I el felipito li devia anar be x entrar a America llatina, a continuar abusant d'altres pobles. gas=electr=aigua=telefonia=autopist

#1 Decart, l'Escala, 14/05/2015 - 12:26

En realitat el que li sap greu és que l'impedeixin seguir comptant favors. En el país més corrupte del planeta s'ha de fer alguna cosa per aturar a tota aquesta colla de cacics.