Publicitat

El president del Parlament Europeu va preguntar "què els hi passa a aquests?" amb el català, segons Vidal-Quadras

El candidat del PPC a les europees, Aleix Vidal-Quadras, ha afirmat durant la seva intervenció al programa 'Converses' de la cadena Cope que "ser diputat europeu i fer del català una prioritat és una pèrdua de temps i d'energia". Vidal-Quadras també ha explicat que "la resta de diputats d'allà no entenen res".

"Vostè imaginis un txec, un polonès o un francès que veu allà un element donant la llauna tot el dia amb que vol parlar català als plenaris. Allà es parlen 23 llengües. Gastem 500 milions anuals en interpretació i producció", ha revelat. "Aquí les llengües oficials són les dels Estats. Vostè té una llengua que és oficial allà on ha de ser oficial, que és a Catalunya, on és hiperoficial", ha afegit, a més de remarcar que "el paràmetre no és el nombre de parlants, és si és un Estat o no".

Finalment, també ha explicat que quan el president del Parlament Europeu, Hans-Gert Pötering, va visitar Barcelona mesos enrere, "va fer un discurs sobre Europa i de 14 preguntes, 13 van ser sobre la llengua. No entenia res. Em va preguntar, ' què els hi passa a aquests? ¿això es cura'?"

Hans-Gert Pötering, durant la seva visita a Barcelona
Publicitat
Publicitat

88 Comentaris

Publicitat
#88 robert, bcn, 25/06/2009 - 02:36

V-Q ens prens per idiotes.
Es parlen 22 llengües, més de la meitat de les quals amb menys parlants que el català.
O tots en anglés o cadascú en la seva pròpia.
V-Q se't veu el llautó.

#87 Jaume, Lleida, 28/05/2009 - 14:43

Molt intel·ligents, aquest d'en Pottering i en Vidal. En Pottering és president del Parlament europeu i pregunta què passa amb el català. I el ranci d'en Vidal ho esmenta com a argument de no sé què.

#86 Leyes cumplirlas, BCN, 28/05/2009 - 11:53

El Govern de la Generalitat y el Parlament de Catalunya hacen y refrendan las leyes en catalunya. La ley de educación catalana es la que es y la votaron el 80% de la cámara catalana. Hay que respetar las leyes y si estas no gustan ,respetarlas.

#85 luis, barcelona, 27/05/2009 - 23:33

joan diu:
el pàrquing s´ha quedat petit als dos dies. Per què? Perquè no hi havia calés per fer dues plantes soterrades.
POTSER QUE JA NO ES EL 3 per cent i son masses a repartir

#84 Torrescárcela, Barcelona, 27/05/2009 - 23:32

¿Por qué no denuncia eso el Parl. Europeo?¿Y Qué pasa de los de los derechos del los niños a recibir la educacón en su propia lengua materna que és oficial? ¿Están acaso los gobiernos por encima de los derechos de los padres?