Publicitat
Política · 26 de Setembre de 2017. 18:55h.

"Això no és Beirut"

Carta d'un mosso a policies i guàrdies civils: "El conflicte s'hauria d'haver solucionat políticament fa molts anys"

"Això no és Beirut"

Un mosso d'esquadra, que s'ha volgut mantenir en l'anonimat, ha escrit una carta dirigida als policies nacionals i guàrdies civils que han estat enviats a Catalunya per a explicar-los i fer-los reflexionar sobre la situació amb la qual es trobaran l'1-O.  La missiva ha estat tramesa pel sindicat independent dels Mossos, USPAC.


"Qui us parla és un mosso que ha passat una part de la carrera en una unitat antiavalots i una altra a seguretat ciutadana", comença la missiva, assegurant que "com molts de vosaltres, he estat en manifestacions tumultuàries a Barcelona per garantir l'ordre públic, on hi han hagut destrosses de mobiliari urbà, vehicles, barricades, incendis, companys ferits, etc." El mosso d'esquadra continua la carta afirmant que "desconec quina informació us ha arribat dels vostres superiors o heu vist a la premsa espanyola, però si veniu pensant que això és Beirut, que estem governats per uns independentistes radicals, que els que es manifesten són una minoria antisistema que vol trencar Espanya, ho sento però esteu equivocats." 

El mosso que escriu la carta també alerta als agents de la sorpresa que s'enduran quan es trobin tot tipus de gent demanant votar: "relaxa't i mira per la finestra, sinó en obrir la porta de la furgoneta l'hòstia amb la realitat serà brutal. Segurament pensaràs que la gent que està allà podria ser la teva àvia, pare, mare, germà o fill, o ciutadans del teu poble o ciutat, perquè la gent que vegis serà normal, tots ells amb ganes d'expressar els seus sentiments i poder votar" afirma a la carta. 

La missiva conclou afirmant que el conflicte s'hauria d'haver solucionat fa molts anys de manera política. "El conflicte en el qual ens trobem s'hauria d'haver solucionat políticament fa molts anys, però en aquest moment en què estem, has de saber que tu ets el mecanisme que l'Estat ha enviat a Catalunya per continuar amb la seva política actual."

Publicitat
Publicitat

76 Comentaris

Publicitat
#48 JF, Barcelona/BEIRUT, 24/10/2017 - 16:49

Beirut, Libano...no esta gobernado por radicales, a día de hoy tiene mejor gobierno que ESPAÑA, para hablar, hay que saber.

#46 Fernando, Barcelona, 28/09/2017 - 08:22

Malgrat l'anonimat, un mosso tan sensible davant els danys que poden fer els policies als ciutadans emociona. Ell només va participar en l'atunyinament d'un veí del Raval fins matar-lo, i en els trets que van destrosar un ull a Ester Quintana, i en les tortures a detinguts en la comisaria de les Corts... pura sensibilitat tot.

#45 Vlac, Barcelona, 27/09/2017 - 22:46

Esto no es Beirut : Es Caracas !!!!!

#44 Martín Martínez Mart, Barcelona, 27/09/2017 - 10:39

Aquest mosso, esmenta la necessitat de votar dels independentistes catalans. I diu coses mots acceptables.
EL QUE NO DIU ÉS QUE SI els impulsors d'aquesta necessitat de votar volien fer el que estan fent, necessitaven com a mínim 90 diputats.
ATUREM AQUESTA LOCURA!. Eleccions ja!.

#43 luzbell, barcelona, 27/09/2017 - 09:22

Que duda cabe que el ha escrito esto es un estomago agradecido, desde hace mucho tiempo se tolera estas cosas porque muchos son hijos de lo que son, las policías políticas cuando deberían ser a nivel estatal hacen lo que les mandan o alguien cree que si no fuera por que los jueces y fiscales mandan a la Gc y Policía Nacional se habría destapad0.