Publicitat
Política · 26 de Novembre de 2014. 11:59h.

"Això no és un col·loqui, senyor Iceta"

El PSC s'allunya de CiU després de la conferència de Mas

"Això no és un col·loqui, senyor Iceta"

Artur Mas

El president de la Generalitat va rebre ahir el suport de les més de 3.000 persones que assistien a l’Auditori del Fòrum, però avui estava una mica més sol al Parlament. La incògnita és saber com podrà el Govern aprovar els Pressupostos, que s’ha compromès a presentar, sense el suport d’Esquerra o del PSC.

La sessió de control, en efecte, ha mostrat que els socialistes han tornat a marcar distàncies amb la federació nacionalista. Miquel Iceta, a diferència d’altres ocasions, no es va tornar a oferir la seva formació per esgotar la legislatura.

Al contrari, va acusar Mas de confondre “el seu interès personal i l’interès del país” i ha confessat que “no sé veure on ens porta”. “Els problemes de la majoria dels catalans no poden esperar a la independència”, ha afegit.

Fins i tot ha deixat clar que “si ha perdut el seu soci parlamentari, per què no convoca eleccions?” en al·lusió a ERC, però també a la manca de suport del PSC en el futur.

Mas també ha endurit el to perquè, en la resposta, ha replicat en un moment donat -mentre el dirigent socialista parlava des de l’escó- que “això no és un col·loqui, senyor Iceta”.

La resta de la sessió ha mostrat també -a més de l’equidistància d’ERC- l’oposició frontal del PPC i Ciutadans com sol ser habitual. Alicia Sánchez-Camacho ha acusat Mas de distingir entre “catalans de primera i de segona” mentre que Albert Rivera ha encoratjat Mas a “donar la cara i no amagar-se darrere una llista única”. Rivera, avui, només ha emprat el castellà.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Neferu, Barcelona, 26/11/2014 - 20:57

Creo que SCC y C's deben ponerse a trabajar para concienciar a todos los que no son independentista a que acudan esta vez a las urnas. Ellos, los separatista llevan años trabajando para conseguir su objetivo ; ya es hora de que los que no somos secesionistas nos sintamos representados y arropados

#3 jordi, girona , 26/11/2014 - 14:36

aquí mano jo senyor iceta, i calli! calli! calliii!

#2 Marc, Mataro, 26/11/2014 - 14:11

Com a acte "de generositat", Mas es va mostrar disposat a renunciar a encapçalar la llista, i va oferir tancar-la, ..... perfecte, vent nou i barca nova, .... persones honestes per a Catalunya!

#1 carlitus, barcelona, 26/11/2014 - 12:35

Això no és un col.loqui, és una casa de barrets, amb la corresponent mestressa.