Publicitat
Política · 2 de Desembre de 2020. 18:20h.

Això tampoc és atemptat contra l'autoritat, conseller?

Manifestants llancen cadires i taules contra els Mossos a Vilafranca

Això tampoc és atemptat contra l'autoritat, conseller?

Una cinquantena de persones que van participar ahir en la manifestació de suport a Adrian Sas, condemnat a 3,5 anys de presó per agredir la policia en els aldarulls del primer aniversari de la sentència de l'1-O; van causar aldarulls a Vilafranca del Penedès i van llençar cadires i taules de la terrassa d'un bar a agents dels Mossos d'Esquadra. Dos agents, segons la policia catalana, van resultar ferits lleus.

La Policia de la Generalitat va haver de carregar després que aquest mateix grup intentés assaltar l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès. Llavors, van començar a llençar objectes contra la façana de l'edifici històric, i contra la policia, el que va provocar les càrregues. Aquests incidents es produeixen després que el conseller de l'Interior, Miquel Sàmper, manifestés en la comissió d'Interior que vol rebaixar les agressions a mossos a lesions.

"Intentarem descarregar de la càrrega punitiva els delictes d'atemptat i desobediència pels quals ja vetlla el ministeri fiscal. I reduint-ho només al delicte de lesions, perquè estem obligats ens agradi o no legalment, i si es pot, fins i tot, portant-ho al terreny del que normalment es pretén amb una acusació per lesions", va sentenciar.

La intenció de conseller va indignar els sindicats policials. Per exemple, la Federació de Professionals de la Seguretat Pública (FEPOL), va denunciar en un comunicat que "el Govern de la Generalitat torna a menysprear els Mossos d'Esquadra". "Demanem una rectificació immediata a aquesta voluntat d'afavorir la impunitat en les agressions contra agents de la policia", va reclamar.

Arran d'aquesta polèmica, el portaveu del sindicat Fepol, Toni Castejón, va compartir a través de Twitter un parell de vídeos d'agressions a agents dels Mossos d'Esquadra que es van produir durant les protestes postsentència. "Només lesions i a veure si per via civil s'arregla, no s'ofengui algú. Atemptat? On ho veieu? Esperpèntic i indecent", va exposar.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#12 Patumeiro, Sant Patumet, 03/12/2020 - 18:04

Som gent de "pau"

#11 el negoci "first" , Gallinertown, 03/12/2020 - 14:53

A vilafranca com a d'altres indrets on hi ha una producció industrial o de qualsevol altra mena caldría que s'adonèssin que abans de tot és el negoci i deixar de banda totes les manifestacions sectàries, és a dir : plegar de ser més papistes que el papa. Els aniría molt millor en tots els sentits.Menys banderetes, manifestacions i més seny.

#10 Coque, El Centro de Tabarnia, 03/12/2020 - 09:40

Solo es "atentado contra la autoridad" si el que recibe las hostias en un conseller.

#9 electra, Barcelona, 03/12/2020 - 08:45

És menys greu això, encara que reprobable, que la carta dels militars retirats al rey. Ara ens volen passar per les armes com al 1936. Jo em pregunto, això no és sedició?.

#9.1 Ojotuerto, Calafell tab, 03/12/2020 - 10:10

Los Badía, estat catala, pistolers., Txecas de Erc, el genocida Companys???te refieres a ésto??

#9.2 Lächerlich, Barna, 03/12/2020 - 10:11

Ni entrenant-te pots arribar a ser més ridícul.

#9.3 Blas de Pedo, Bcn, 03/12/2020 - 12:10

No,Paleto,és refereix als milikos nostàlgics que només són valents amb la població civil.
La covardia del nacionalisme espanyol.

#9.4 Ja veus, Barna, 03/12/2020 - 14:54

Blaset, puts com el teu nom.

#9.5 La força inexistent, Chez Fangue, 03/12/2020 - 17:41

Els militars en actiu tenen el poder d'enviar forces armades contra el govern, poden estructurar un cop d'estat amb consequències greus. Pero els militars retirats a base de xats privats o confabulacions de tauleta de cafè no tenen cap mena de possibilitat de capgirar un règim polític. La sola opció que tenen és omplir programes del Risto.

#8 Ojotuerto, Calafell.tab, 03/12/2020 - 08:21

Jajajajaj jajajajaj de qué se quejan ??? Les han puesto pejaes varios. Sin Caixa Penedes, la vinya cara y el vi caro. Lo que no pudo la crisis, lo ha conseguido el prusses jajajaj sólo hay oficinas de chiringuitus de la Generalitat. Y del Territori. La Catalunya payesa subvencionada. Le roban a Tabarnia para el Tractoret . Tots endollats!!!!