Publicitat
Política · 9 de Maig de 2017. 18:55h.

Això va de democràcia?

Junts pel Sí i la CUP enterren la comissió del cas Vidal

Això va de democràcia?

Imatge de la concentració en suport a Carme Forcadell delante del TSJC

Els grups parlamentaris de Junts pel Sí i la CUP han liquidat la comissió del cas Vidal al votar en contra de les compareixences que la resta de partits havien sol·licitat. La comissió es reunia per primer cop aquest dimarts per aprovar el pla de treball, però ha estat arxivada al quedar buida de contingut. Junts pel Sí ha retirat la seva proposta de compareixents a l’inici de la trobada i la CUP no havia presentat cap.

El president de la comissió, Jean Castel, ha emplaçat els portaveus dels grups a una propera reunió davant el fet que no s’hagi aprovat cap pla de treball, un fet que ha qualificat d’“insòlit, extraordinari i sense precedents”. La comissió es va constituir el 21 d’abril després que Cs, el PSC i el PPC en  demanessin la creació arran de les declaracions de Santiago Vidal, i d’acord amb l’article 66.3 del Reglament, que estableix la creació automàtica de comissions d’investigació si ho demanen una tercera part dels diputats o tres grups parlamentaris.

Abans de votar les compareixences, la diputada del PSC Alícia Romero ha criticat que a JxSí i la CUP ja li va bé "que les coses es facin d'amagat i a les fosques". Des de Catalunya Sí que es Pot,  Joan Coscubiela ha lamentat que declaracions com les de Vidal i l'actitud exhibida en la comissió per part de JxSí i la CUP "fan molt de mal" als partidaris del referèndum, ja que genera descrèdit entre la ciutadania. Alejandro Fernández – del PPC- ha considerat que el Parlament ha certificat aquest dimarts que el procés sobiranista "no és la festa idíl·lica de la democràcia". Des de Ciutadans,  Carlos Carrizosa  ha exposat que es confirma que, en ple segle XXI, Catalunya té un govern que en nom del procés sobiranista emprèn "accions opaques que escapen del control democràtic i s'amaguen de la ciutadania".

Entre les compareixences rebutjades figuren les del vicepresident Oriol Junqueras i els consellers Neus Munté, Jordi Jané, Carles Mundó, Raül Romeva, Meritxell Serret, Jordi Baiget i Meritxell Borràs. Tampoc han prosperat noms com el del diputat de Junts pel Sí Lluís Llach; l'expresident de la Generalitat Artur Mas; la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i el secretari del Govern, Joan Vidal de Ciurana.

Santi Vidal, en una imatge d'arxiu

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#22 K3nny, Bcn, 10/05/2017 - 12:33

Weimarer Republik (1918-1933), període de gran agitació política fins que van arribar els Nacionalistes i van obtenir Majoria absoluta al Reichstag. No van trigar gaire a crear la "Llei Habilitant" (Ermächtigungsgesetz), que permetia l'aprovació de lleis sense la participació del Parlament. És a dir, els nacionalsocialistes van obtenir...(segu

#22.1 K3nny, Bcn, 10/05/2017 - 12:38

eix)... poders dictatorials sota una aparença de legalitat.
La história es repeteix , El moviment secessionista té d'esquerres del que jo tinc de Físic nuclear.

#20 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 10/05/2017 - 09:38

Molt bon titular, perfectament enmirallat en el de fa un parell de dies, especialment quan no es sabia (tot i que es sospitaba) que els independentistes mirarien de tapar les seves vergonyes poc democràtiques.

#19 sid, bcn df, 10/05/2017 - 09:20

Ahir escoltava a CAT Radio les justificacions dels periodistes independentistes i eren ridícules. El principal problema és que se les creien. Tan lamentables com Bolaños dient q Pujol no te res a veure amb la secessió. Si esdevé, la nova república seria un famer

#19.1 Josep, Barcelona es 1000 años más antigua que Cataluña, 10/05/2017 - 10:50

que el papi del Plan 2000 no tiene nada que ver con la secesión? pobre hombre, cómo le habrá sentado semejante despropósito!!!

#18 Alejandro, Barcelona, 10/05/2017 - 08:38

Han de proteger a los suyos, como protegieron siempre a la madre superiora, al capellán, y al resto de la congregación hasta nuestros días, otorgándoles incluso medallas y un sin fin de privilegios. Los de JXSí, tienen una manera muy subjetiva de entender el dignificado de DEMOCRACIA.

#18.1 Leonidas, Santa Coloma, 10/05/2017 - 09:35

Quien ha protegido a la famiglia los ultimos años han sido los diferentes Gobiernos estatales a cambio de controlar a los Independentistas catalanes.

#18.2 Josep, Barcelona es 1000 años más antigua que Cataluña, 10/05/2017 - 10:52

#18.1

yo creo que no ha sido a cambio de controlar a los independentistas, qué éstos han campado a sus anchas, ha sido a cambio de poder hacer lo mismo que los de aquí pero en el resto de España, con impunidad y tranquilidad

#18.3 Josep, Barcelona es 1000 años más antigua que Cataluña, 10/05/2017 - 10:52

#18.1

yo creo que no ha sido a cambio de controlar a los independentistas, qué éstos han campado a sus anchas, ha sido a cambio de poder hacer lo mismo que los de aquí pero en el resto de España, con impunidad y tranquilidad

#18.4 patimpatampatum, bcn, 10/05/2017 - 11:53

#18.1

Ara resultarà que de que Pujol sigui un bandarra i la seva familia una colla de lladres també en te la culpa Madrid!.
Què passa? Aquesta es la consigna que us han donat des de la ANC?

#17 Capit@n España, Democràcia buida de contingut, 10/05/2017 - 08:07

No va del segrest de la democràcia per una minoria poderosa....