Política · 9 de Març de 2019. 12:13h.

Això va de democràcia

La Constitució catalana volia prohibir els partits contraris a la independència, segons la Guàrdia Civil

Això va de democràcia

L'esborrany de Constitució catalana de Santi Vidal, aportat per la Guàrdia Civil com a element de prova a la investigació del Jutjat d'Instrucció número 13 de Barcelona per delictes relacionats amb l'1-O, inclou, segons informa El Periódico, limitacions de drets polítics per als partits i els funcionaris contrària a la independència.

En aquest document hi figura un article que preveia permetre "l'existència de tota mena de participació política sempre que el seu programa electoral no vagi contra l'existència de Catalunya com a Estat ni contra aquesta Constitució".

El projecte de constitució també establia que "no podran obtenir, ni conservar, la ciutadania catalana aquelles persones que, no sent catalans d'origen, hagin sigut militars professionals i/o forces d'ordre públic militar o civil del regne d'Espanya i/o hagin format part d'un govern estranger".

A més a més, la norma bàsica de la nova república imposaria, segons els papers confiscats, a tots els funcionaris l'obligació de triar una sola nacionalitat, i els donaria sis mesos per decidir si exercir a Catalunya com a ciutadans catalans o no ser-ho, però tampoc exercir.

En matèria de seguretat interna, els plans proposaven la creació en la policia d'aquesta república d'una "unitat especialitzada en espanyolisme violent" que pogués exercir "pressió policial" sobre els desafectes més reticents.

El govern de l'expresident Carles Puigdemont, segons els informes aportats per l'Institut Armat, també va planejar per als primers dies d'una hipotètica Catalunya independent captar de les empreses 4.200 milions d'euros en cotitzacions socials, gastar-ne 499 en un fisc català i confiscar a l'Estat espanyol 19.134 milions en immobles.

Publicitat
Publicitat

64 Comentaris

Publicitat
#55 Neferu, Barcelona, 11/03/2019 - 12:17

Una Constitución hermana de la de Korea del Norte, de Venezuela, Irán, Arabia Saudí y de cualquier país con un índice 0 en libertades. Franco no la hubiese hecho mejor que vosotros. ¡¡Felicidades!! Y qué suerte hemos tenido los ciudadanos de que os haya salido el tiro por la culata !!! ¡¡Gracias a las leyes democráticas de la Constitución es

#55.1 Jordi BR, L'H, 11/03/2019 - 12:55

Si la fuente es la Guardia Civil, ya está todo dicho

#54 Frank , Madrid , 11/03/2019 - 10:22

Gracias a las redes sociales se pilla antes a un GC que a un cojo.

#53 Josep, Lleida, 11/03/2019 - 08:26

Deu meu, Deu meu, que mirin com es va poder fer jutge aquet petardo. Segur que ho va comprar, perque aquest esborrany de constitució no l'hagues millorat ni el Maduro. Menuda tropa de tarats !!!!

#50 Josep Pagès i Canaleta de CARDEDEU MOLT CARRIL DE BICI I MOLT CICLISTA SOBRE LAS ACERAS NO ELS MULTEN , GOVERN CATALÀ ¿ DONAR SUPORT AL DICTADOR NICOLAS MADUROS VA TAMBE DE DEMOCRÀCIA ? COSTA DE CRE, 10/03/2019 - 06:37

"AIXO VA DE DEMOCRÀCIA" És veritat mentres EL Govern Català els Partits Politics Independentistes DONEN SUPORT A NICOLAS MADURO el Dictador de VENEÇUELA .En preocupa molt de quina DEMOCRÀCIA PARLEN LA DE VENEÇUELA O QUINA ? Se te que ser BOIG Per donar suport a un dictador con MADURO i anti-democratic AIXO NO VA DE DEMOCRÀCIA ..

#48 josemiguel, El Prat de Llobregat, 10/03/2019 - 02:39

Seguro q como buenos demócratas q son, permitirían sin problemas la existencia de partidos q defendieran la independencia de Tabarnia