Publicitat
Política · 13 de Març de 2019. 17:18h.

Això va de democràcia

El Parlament té pendents de renovació més d'un centenar de càrrecs d'una trentena d'organismes públics

Això va de democràcia

El president del CAC, Roger Loppacher

El Parlament de Catalunya té pendent de renovació 106 càrrecs, -a dia d'avui amb el mandat caducat-, que es mantenen a l'espera de renovació en una trentena organismes públics. La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA), el Consell de l'Audiovisual de Catalunya, el Síndic de Greuges o el Consell de Garanties Estatutàries són només alguns dels exemples dels organismes que han exhaurit el mandat.

La Cambra catalana ha de designar els relleus a proposta dels grups parlamentaris però en la majoria de casos es requereixen majories qualificades i els grups parlamentaris no troben figures de consens. És per aquest motiu que el president del Parlament, Roger Torrent, ha començat aquest dimecres una ronda de contactes amb tots els grups parlamentaris per activar la renovació de càrrecs d'organismes públics que tenen el mandat caducat. Torrent es reunirà amb els grups per tal d'acordar algunes de les designacions més urgents.

La renovació del consell de govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals està pendent des de 2015. Sis membres del Consell de Govern de la CCMA i el seu president tenen el mandat caducat. Pel que fa al Consell de l'Audiovisual de Catalunya (CAC) estan caducats tres dels sis membres i el seu president.

El mandat del Síndic de Greuges va vèncer el passat 1 de març. Rafael Ribó, que fa 15 anys que ocupava el càrrec, ha finalitzat el seu darrer mandat de 9 anys a la institució. En el cas del Consell de Garanties Estatutàries, que exerceix d'òrgan consultiu de la Generalitat, quatre dels seus sis membres tenen el mandat caducat i un cinquè va deixar el càrrec.

Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Flanagan, Tabarnia city, 14/03/2019 - 08:34

El que menos cobra seguro que no baja de los 60.000 al año.

#1 Noms, Ole, 13/03/2019 - 22:41

Noms i cognoms dels que tenen mandat caducat i seguim pagant amb els nostres impostos