Publicitat
Política · 14 de Gener de 2021. 16:49h.

"Això va de democràcia"

El Govern veu ara un "risc" celebrar les eleccions

"Això va de democràcia"

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha explicat que al Govern li preocupa que les properes eleccions previstes per al 14 de febrer “es puguin dur a terme, que es respecti la participació política, que es pugui garantir la participació política de totes les formacions que concorren a aquestes eleccions però també que es pugui realment garantir el dret a vot de tots els ciutadans i ciutadanes sigui quina sigui la seva situació epidemiològica, si estan en quarantena o aïllats i es pugui preservar la salut i la vida”.

Així ho ha assegurat en resposta a les preguntes dels periodistes durant la visita que ha fet aquest matí a les zones afectades pel temporal Filomena a la comarca de Les Garrigues on també ha afegit que “en aquests moments ha de preocupar més la salut dels electors que el resultat de les eleccions" i que “no s’ha de posar en risc la salut dels electors”.  

La titular de Presidència ha destacat que a nivell legal hi ha els serveis jurídics de la Generalitat, informes de la  comissió jurídica assessora, i un informe el Síndic de Greuges “que sembla que veuen viable i, per tant, legal el poder ajornar o posposar” aquestes eleccions. En aquest sentit, ha destacat que “en cap cas s’està parlant de suspendre unes eleccions sinó d’ajornar-les en un període concret”.  

La decisió, en principi, es prendrà demà divendres en què hi haurà la reunió de la taula de partits i previsiblement la posterior celebració d’una reunió del Consell Executiu extraordinari.  

Publicitat
Publicitat

21 Comentaris

Publicitat
#17 Sergi Sergio, Barcelona, 15/01/2021 - 13:39

Donde estan ahora lo del "volem votar"???

#16 Robertwalser74, Barcelona, 15/01/2021 - 09:43

bulem butà!

#15 Jacint, Viladecans, 15/01/2021 - 09:17

mascarilla y se lleva el huevo kinder de regalo, en caso de estar contagiado, ayuda a su difusión.
Pero nada un totum revolutum, dado que lo quieren todo no priorizar la vida y que se acabe con el virus, para preservar el empleo...

#14 Jacint, Viladecans, 15/01/2021 - 09:15

Pero no con dos cojones, con tres, el que le falta a Amador de la serie de ficción de T5 LQSA.
Centros formativos concertados y privados así como colegios e institutos públicos, en total 1.500.000 de personas, entre docentes, alumnado, PAS y servicios externalizados o no, cada día arriba y abajo.
Quien se contagia luego se va a casa, se quita la

#13 Barretina a rosca, Black hole, 14/01/2021 - 20:54

La elecciones del 14F se suspenderán y se celebrarán más adelante, en junio o cuando las encuestas sean favorables a los indepes. Hay que montar todo el lío que se pueda como buenos trumpistas golpistas lazis que son.

#13.1 Sergi Sergio, Barcelona, 15/01/2021 - 13:40

Ni lo dudes, hasta que no tengan encuestas que les sean favorables no hay elecciones, asi son estos del "aixo va de democracia" "volem votar"