Publicitat
Política · 23 d'Octubre de 2009. 12:24h.

Ajuntaments amb l'aigua al coll

La Generalitat augmentarà els recursos per als municipis davant la crisi

Ajuntaments amb l'aigua al coll

Montilla reunit amb la Comissió Municipalista

La crisi immobiliària i la reducció de les transferències de l'Estat han deixat a molts ajuntaments catalans amb l'aigua al coll. En aquest sentit, el president de la Generalitat, José Montilla, va rebre dimecres passat al Palau de la Generalitat la Comissió Municipalista de Catalunya, encapçalada pel president de la Federació de Municipis de Catalunya, Manuel Bustos, i el president de l'Associació Catalana de Municipis, Salvador Esteve. En el decurs de la reunió, el president va deixar clar "el seu compromís d’augmentar els recursos que la Generalitat destina als Ajuntaments, davant l’actual crisi econòmica".
 
Així, el president va fer saber als representants del món local, que "el Fons de Cooperació Municipal de la Generalitat per l’any 2010 creixerà en un 3%, un augment superior al de 2009, que va ser del 2,50%". L’increment d’aquests recursos, que tenen caràcter incondicionat, "se sumarà a les ajudes destinades a fomentar l’ocupació". En aquest sentit, els pressupostos de la Generalitat per l’any 2010 inclouran "partides extraordinàries per a polítiques actives d’ocupació, que es gestionaran juntament amb els municipis mitjançant convenis de col·laboració".
 
A més, el president va recordar als municipis que aquest any "creixeran també significativament els recursos destinats a beques menjador -amb l’objectiu de donar ajudes per aquest concepte a 30.000 nous alumnes- i els ha anunciat que els comptes de l’any vinent contemplaran un creixement significatiu de la dotació destinada al fons d’emergències socials dels Ajuntaments". A tots aquests increments, s’hi ha d’afegir la nova línia de crèdit que obrirà l’Institut Català de Finances, i que estarà destinada a finançar actuacions municipals amb el tipus d’interès bonificat.
 
Encara relacionat amb el finançament municipal, el president de la Generalitat es va comprometre amb els Ajuntaments "a constituir una comissió mixta amb l’objectiu de preparar el desenvolupament del model de finances locals previst en l’Estatut de Catalunya". Aquesta comissió ha d’analitzar l’elaboració d’una nova llei d’hisendes locals i la millora de les transferències incondicionades.
 
També va acordar "avaluar la despesa supletòria (competències impròpies) dels Ajuntaments i elaborar un calendari pel finançament d’aquesta despesa; analitzar la possible participació del món local en els òrgans del consorci per la gestió cadastral que es creïn amb el desenvolupament de l’Estatut, i avaluar els aspectes que afecten la Generalitat respecte a la tutela financera amb l’objectiu de facilitar la gestió econòmica dels Consistoris".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Fran, Llinars, 23/10/2009 - 13:56

Doncs mireu,menys gastar en logistica x referemdums, broquils politics i propaganda electoral.