Política · 10 de Desembre de 2018. 21:01h.

Al Govern espanyol se li acaba la paciència

Mentre Torra continua d'excursió a Montserrat

Al Govern espanyol se li acaba la paciència

El Govern espanyol ha demanat explicacions a la Generalitat mitjançant tres cartes pel fet que els Mossos d'Esquadra no intervinguessin durant les accions que els CDR han dut a terme aquest cap de setmana. L'Executiu espanyol ha enviat tres cartes 

Les cartes són de la vicepresidenta, Carmen Calvo, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska i el de Foment, José Luis Ábalos, i s'adrecen als consellers homòlegs, Pere Aragonès, Miquel Buch i Damià Calvet.

La vicepresidenta del Govern espanyol, en la seva missiva, retreu al Govern el "desistiment de funcions" del Govern de TorraCalvo mostra la seva "inquietud" pels talls que es van produir a l'AP-7. "Aparentment hi ha hagut un desistiment de les funcions que té atribuïdes aquest govern", diu en la carta.

La missiva del ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, afirma que si la Generalitat no garanteix la seguretat, ho farà el Govern. El ministre recorda que la Llei Orgànica de Forces i Cossos de Seguretat de l'Estat, en el seu article 38.2, "preveu els supòsits d'actuació de les forces i cossos de seguretat de l'Estat quan ho estimin oportú les autoritats estatals".

El president de la Generalitat, Quim Torra, va iniciar aquest diumenge un dejuni de 48 hores en suport dels presos sobiranistes en vaga de fam, fet que li ha impedit desenvolupar qualsevol altra gestió com a cap de govern.

En aquest sentit, el president català no ha pogut assistir a la reunió amb els Mossos d'Esquadra, després de les crítiques que va abocar la setmana passada cap al cos policial després dels incidents viscuts a Terrassa i Girona amb els CDR. El dejuni va començar al barri de Sarrià de Barcelona i contínua al Monestir de Montserrat, on Torra pernoctarà dues nits.

Aquí, Torra ha participat en un altre dejuni en solidaritat amb els polítics presos que se celebra al monestir. El president té previst seguir amb la seva dejuni fins dimarts al matí, quan presidirà el Consell Executiu del govern català.

40399-t.jpg

Publicitat
Publicitat

57 Comentaris

Publicitat
#46 Cris, Barcelona , 11/12/2018 - 16:26

A quien se nos acaba la paciencia es a la mayoría de Catalanes. Sánchez y su partido son responsables del abandono en el que está Cataluña, por pactar con la secta Lazi. Y todo por querer ser presidente un ratito más.

#45 K3nny, Bcn, 11/12/2018 - 12:37

La foto que acompaña éste artículo podría llamarse : "Torra y sus admiradoras secretas de Montserrat"

#45.1 La Mare Superiora, Illa de Man, 11/12/2018 - 15:03

Faci el favor...l´admiradora més fidel és una servidora.

#44 Catañol, Girona, 11/12/2018 - 11:25

Quiere martirizarse. Esta pidiendo una de 155 otra vez.
Necesitan excusas para demostrar el estado opresor español. Mientras tanto ...hay que hacer desgaste ,
Ese retiro espiritual es hacer el avestruz...esconderse porque no da la talla.
La mediocridad elevada a la decima potencia.

#43 Tabarnia is not Catalunya, Osetia del sur, 11/12/2018 - 10:57

...fijenseeee!!!...no una, ni 2, sino nada más y nada menos q 3 cartas!!!....y q las ha enviado en cuervos, como en jdt???

#42 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 11/12/2018 - 09:48

"El Gobierno frena la compra de 500 granadas "de guerra" por parte de la Generalitat"

El Confidencial 13-4-2017

"Torra exige al Gobierno armas de guerra para los Mossos. A cambio de su apoyo a los Presupuestos. Se trata de fusiles de asalto G-36 y subfusiles UMP"

elconfidencialdigital.com 11-12-2018