Publicitat
Política · 1 de Desembre de 2020. 16:53h.

Al Govern li tremola el pols

Budó al·lega que la segona onada és "una crisi sanitària i econòmica"

L'aleshores president de la Generalitat, Quim Torra, va assegurar el passat 26 de juny, davant els brots de Lleida i la Franja, que "no ens tremolarà el pols" perquè "el Govern posa per davant la salut de les persones". "Prendrem les mesures que siguin necessàries si els rebrots van a més", va advertir aleshores.

El Govern, en canvi, ha afluixat ara amb les mesures i preveu que aquest dijous hi haurà "una sortida important" de ciutadans cap a la segona residència a causa del pont de la Constitució i la Puríssima. Una sortida avançada per evitar el confinament municipal que entra en vigor a les deu de la nit.

La Generalitat, d'altra banda, permetrà les trobades de 10 persones per a les festes de Nadal, segons els trams definitius pel govern per fer la desescalada d'aquesta segona onada de la pandèmia. Ho va confirmar el secretari general de Salut, Josep Maria Argimon, malgrat que el Govern espanyol va recomanar reduir aquestes trobades a 6 persones.

La portaveu del Govern, Meritxell Budó, ha al·legat a pregunta d'e-notícies que la segona onada és "una crisi sanitària, econòmica i social" i, en canvi, en la primera "només estàvem gestionant una crisi sanitària". "Cal gestionar aquesta crisi des del binomi salut-economia", ha afegit.

La consellera de la Presidència ha remarcat que "totes les decisions que prenem, abans i ara, sempre és d'acord amb les autoritats sanitàries i es decideixen conjuntament". "Aquesta segona onada també ens ha de permetre gestionar aquesta crisi econòmica i social", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#4 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia, 01/12/2020 - 22:17

Con lo decididos que son a la hora de saquearnos los bolsillos

#3 luis, barcelona, 01/12/2020 - 21:14

Ese problema se arregla importando mas emigrantes ILEGALES desde Canarias. Asi seremos mas a repartir el virus. Barcelona ya ha pedido 50 y quiere muchos mas

#2 BJMR, Bilbao, 01/12/2020 - 21:07

Se acuerdan de la canción de Ricky Martín, esa que decía: un dos tres, un pasito palante María, un dos tres, un pasito patrás. Pues eso, sin rumbo ni timón.