Publicitat
Política · 29 de Març de 2010. 11:02h.

Al marge de les CUP

Sectors independentistes promouen una candidatura d'esquerres al Parlament

Al marge de les CUP

Una assemblea de les CUP

Mentre les CUP encara s'ho rumien, sectors independentistes propers promouen una candidatura d'esquerres al Parlament per a les properes eleccions, segons un manifest difós per internet. La nova candidatura competiria, en l'espai independendista, no només amb Esquerra, sinó també Reagrupament o Joan Laporta. Les CUP, tanmateix, ja van descartat inicialment qualsevol apropament a Joan Carretero, al que consideren massa lliberal.

Amb el lema "Per la Terra, el Treball i la Llibertat", la intenció és promoure una candidatura "que reculli els anhels i reivindicacions de les organitzacions populars catalanes a les eleccions autonòmiques del 2010 al Parlament de les quatre províncies". La iniciativa compta amb el suport d'antics dirigents del Moviment de Defensa de la Terra i de fins i tot membres de la CUP partidaris de fer el salt.

Les Candidatures d'Unitat Popular, en efecte, van aprovar en la seva darrera assemblea nacional el gener de l'any passat no presentar-se a les eleccions catalanes com a CUP. La ponència aprovada, de fet, no tancava la porta a la possible participació en la política parlamentària però la supeditava a un debat previ amb totes les assemblees locals de l'organització.

La desafecció en la política catalana pot provocar una fragmentació del mapa polític no només en l'espai sobiranista perquè, fins ara, han expressat la seva intenció de concórrer a les eleccions Joan Carretero, Montserrat Nebrera, Josep Anglada i d'altres.

Publicitat
Publicitat

50 Comentaris

Publicitat
#50 Ferran, Tiana, 31/03/2010 - 13:31

Ja n'hi a tants de partits independentistes que diuen el mateix, que al final acabarem votant tots a CiU. No sé si son els millors però si els més forts.

#49 Frasquito, BCN, 31/03/2010 - 07:55

¡¡¡¿IZQUIERDAS?!!! ¿Se puede ser de izquierdas anteponiendo territorios a personas?

#48 pepeillo, Barcelona, 30/03/2010 - 21:00

Mr. X. No es laltre problema perque els indepes a CiU es secundari i no se sap si son molts o pocs. Per tant,no barrejem naps i cols. Sha de buscar la unitat.Pero per tots els messies es facil dir que la culpa es CiU. allo de lenemic invisible i alie

#47 Jordi de Baga, baga, 30/03/2010 - 19:29

Viam. Aquí hi ha gent a la que els arbres no els hi deixen veure el bosc. Si un salvapatries te les ganes de ser president de la república catalana, endavant si ho pot fer. Ja tornarem a fer eleccions i serem independents. No estiguem per tonteries.

#46 Reagrupat, Barcelona, 30/03/2010 - 14:38

O bé el periodista no ha fet be la seva feina o be els de les Cup no ha gastat ni un segon en escoltar a Reagrupament. Independencia i Regeneracio Democratica. Lliberal no surt per enlloc. Quan tinguem un Estat ja decidirem quin Estat volem.