Política · 5 de Febrer de 2014. 20:15h.

"Al PSC hem de fer un gran exercici d’autocrítica i també d’autoestima"

Carmen Andrés, regidora socialista a l'Ajuntament, és la candidata menys mediàtica de les primàries

"Al PSC hem de fer un gran exercici d’autocrítica i també d’autoestima"

La regidora del PSC a l'Ajuntament de Barcelona, Carmen Andrés

Carmen Andrés és regidora del PSC al consistori barceloní des del 2007 i presidenta del districte de Nou Barris. Va ser regidora d'aquesta àrea en el mandat de l'exalcalde socialista Jordi Hereu. És una de les precandidates a les primàries del PSC menys conegudes a nivell mediàtic i vol apostar per acostar la política al carrer.


- Per què vol ser alcaldessa de Barcelona?

Perquè vull liderar un projecte col·lectiu que sigui capaç de transformar la crisi en oportunitat; a partir d’una política solidària d’esquerres i fer possible que tothom que vulgui desenvolupar el seu projecte de vida a Barcelona ho aconsegueixi. El meu principal objectiu es aconseguir el benestar dels barcelonins i barcelonines en tots els aspectes i etapes de la vida. I que aquest benestar sigui el motor econòmic i social de la nostra ciutat. Vull fer un gir a l’esquerra per fer front a les polítiques de Xavier Trias.
 
- Per què l'haurien de votar els militants i simpatitzants socialistes?

Perquè puc aportar molt per recuperar la credibilitat que ha perdut el nostre partit a Barcelona i a Catalunya. El socialisme a Barcelona té un gran capital humà que, lluny dels focus mediàtics, treballa a diari per transformar el seu entorn defensant drets, llibertats i justícia social. Jo em sento part d’aquest col·lectiu que treballa amb fermesa i discreció, se sent orgullós de ser socialista i vol una Barcelona solidària i d’esquerres.
 
- Quina seria la primera mesura en cas de ser alcaldessa?

Marcar com a prioritat de la política municipal el benestar dels barcelonins i barcelonines. I orientar la governança i la gestió municipal cap a aquest objectiu. Per cert, comptant amb els ciutadans i ciutadanes de Barcelona. Tenim una comunitat de persones amb grans coneixements i experiències que han de ser determinants per posar solucions als reptes actuals. Codecisió per progressar.

- Les primàries no demostren una falta de lideratge? Al capdavall són sis candidats.

Les primàries demostren que el PSC vol fer les coses d’una altra manera. Donar veu a militants i ciutadania per escollir qui ha de liderar el nostre projecte per a Barcelona. Som sis precandidats. Estem en període de recollida d’avals i si tots els aconseguim serem sis candidats. Amb el mateixos valors de fons, però amb maneres d’enfocar Barcelona diferents. Les primàries són una gran oportunitat per connectar amb les diferents sensibilitats de la nostra ciutat. El repte està a garantir que siguin obertes de veritat i que la decisió sigui de qui hem acordat que l’ha de tenir.

- És partidària de la consulta del 9-N?

Sóc partidària de la consulta consensuada i legal. Sóc partidària del consens en totes aquelles qüestions que afecten d’una manera transcendental la comunitat de la qual formem part. I aquí penso que és on s’ha de demostrar la capacitat i l’habilitat política: en la predisposició i capacitat per arribar a acords sobre un projecte col·lectiu com és aquest.
 
- Com s'arregla el PSC?

Al PSC hem de fer un gran exercici d’autocrítica i també d’autoestima. Hem d’estar disposats a escoltar què hem fet malament i ho hem de fer honestament, des de la posició de qui vol rectificar. I també hem de posar en valor tot allò que hem fet bé des dels governs en què hem estat. En el nostre ADN portem la transformació com a eina per arribar a una societat més justa. Som necessaris, ara, potser més que mai, per defensar els drets i les llibertats i per fer polítiques solidàries que ens permetin progressar individual i col·lectivament.
 
Entrevista realitzada per Edorta Moreno

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#9 de la colla, barcelona, 06/02/2014 - 17:01

Lucena, com si no passes res a 8tv. Impresentable. Recargolat i ressentit, sembla l'Edgar de La Riera. Va arribar a dir que els tres crítics ja se n'estan penedint. i que als AjuntameIts no passa res. Ja s'ho trobaran a les eleccions.

#8 Olga, Barcelona, 06/02/2014 - 14:44

A mi esta persona me gusta. La he visto por el barrio y se molestaba en hablar con la gente y decirte las cosas, aunque no te gustara a veces la solución. No conozco a esos concejales que dice "NOU BARRIS" pero al leer lo del CAP Guineueta se me cae el espíritu. Eso es lo que divulgan los del PP!!!

#8.1 Marc, Barcelona , 07/02/2014 - 12:01

Olga,una vecina mas!Opino igual.Mi asociacion y yo nos fuimos al distrito una vez pedimos hacer una reforma de unas cosas y nos dijo que lo sentia pero que ahora no tocaba nos molesto mucho pero lo prioritario es lo prioritario.Y con estos de CIU ya es q ni se molestan en decirte eso.

#7 Marc, Barcelona, 06/02/2014 - 12:13

Para todos.Soy de Porta, y ya te digo yo q esta señora no es como los demas politicos.Va por el barrio sin problemas sin esconderse dice las cosas a la cara te guste o no! No es como la regidora que tenemos ahora ROGNONI q se rie de nosotros y ni escucha ni hace nada por los ciudadanos de Nou Barris

#7.1 NOU BARRIS, Nou Barris, 06/02/2014 - 12:48

Todo muy bonito, gimnasios, bibliotecas, etc.. la gente la conoce por la calle, pero, ¿Por que el PSC de Nou Barris esta perdiendo tantos votos?
Insinto, te guste o no, con los otros dos eso no ocurria. Ah! con las urgencias del Cap de la Guineueta la decisión ya estava tomada con ella regidora.

#7.2 Pedro, Nou barris, 06/02/2014 - 13:40

Cercana? Qué va por el barrio? Tu debes ser un borrego del psc de nou barris!..... Estos son listos se han cargado al conseller técnico y han puesto a una de ellos. Pobres de ciu en nou barris están muertos. No he visto tíos mas tontos les dan el poder al enemigo.... Judas juas juas

#7.3 NOU BARRIS, Nou Barris, 06/02/2014 - 14:09

#7.

Por cierto, seguís manteniendo por la agrupación al Ex-Secretario de Organización Sr. Alex Montes. Desde los 90 incrustado en el Ayuntamiento (cargos varios) y ahora llega CIU y os hace butifarra. Marc esto con los otros dos regidores no pasaba.

#7.4 Tobi, Barcelona, 06/02/2014 - 15:04

#7.1

Buaajjjjjj el PSC lleva perdiendo votos en Nou Barris desde que empezó la democracia!! básicamente por ganar entonces con más del 50%. Con Santi perdió algunos menos y con Perez SE HUNDIÓ!.

usuario NOU BARRIS SE TE VE EL PLUMERO!!! venga, vete a mentir a otra parte y pide el voto para el PP

#7.6 Marc, Barcelona, 07/02/2014 - 11:51

En Nou Barris el PSC pierde votos desde SantiBurcio y es un problema que los socialistas no han acabado de arreglarlo pero es problema interno de ellos. Yo como ciudadano de Nou Barris me he sentido representado Con Santi y Carmen. Alex Montes esta en otra empresa ya no esta en Nou Barris!

#7.7 Marc, Barcelona, 07/02/2014 - 11:54

Por cierto,si ponen ahora a una gerente q era del psc porque ahora es de otro partido, es justamente para provocar la mierda de que los ciudadanos nos chupemos el dedo y nos metamos con ese tema y no con los deshaucios y la gestion de la ROGNONI!A mi me da igual quien pongan seguire luchando por 9B.

#7.8 Marc, Barcelona, 07/02/2014 - 11:59

Me hace gracia porque intentas dar al boton verde a segun que comentarios y no te deja en cambio el rojo si! jaja Repito Carmen ha hecho gestiones de las que en epoca de crisis se podian hacer y otras que no.Y otras que solo quedaban luchar!NouBarris como se te ve el plumero de que eres de PP o CIU.

#6 Marc, Barcelona, 06/02/2014 - 12:07

Todos los que hablais por aqui seguro que ni sois de Nou Barris!! No sabeis nada!! Aqui los unicos regidores que han hecho en este distrito grandes cosas es SANTIBURCIO y CARMEN (a pesar de estar en crisis ha hecho una buena gestion) y MANOLO PEREZ para sus amiguitos/as.

#5 NOU BARRIS, Nou Barris, 06/02/2014 - 09:14

Antonio Santiburcio y Manolo Pérez Benzal, los dos mejores regidores de Nou Barris. Esta señora se está cargando gran parte del patrimonio humano del PSC creado por sus dos predecesores. Quédate quieta bonita!!

#5.1 9barris, barcelona, 06/02/2014 - 10:32

poner a Santiburcio al mismo nivel que el Pérez. Vergüenza te debería dar. A saber qué estómago agradecido eras tú.

En nou barris ha habido un cambio determinante en el espacio público (plazas, parques, equipamientos...) gracias a muchos regidores socialistas. En el último mandato gracias a Carmen

#5.2 NOU BARRIS, Nou Barris, 06/02/2014 - 10:51

El equipo de campaña de Carmen ya está en marcha.
Plazas, parques, equipamientos; muy bien..... ,¿ y los votos del PSC cada vez son menos?. Los otros dos regidores cada uno a su manera, te guste o no, los aumentaban y mantenian, cosa que ahora no sucede.
A saber qué estómago agradecido eres tú.

#5.3 Marc, Barcelona, 06/02/2014 - 12:09

Esta señora que dices quedate quieta y asaber que estomago agradecido eres tu. Pues te lo explico yo. Esta señora ha sido una gran regidora a pesar de la crisis a arreglado escuelas que estaban Mal! Ha creado el equipamiento (cap, gimnasio, biblioteca etc) de cotxeres borbon, esta señora si escucha!

#5.4 Marc, Barcelona, 06/02/2014 - 12:10

Bueno,no voy a perder el tiempo con una persona que no sabe ni de lo que habla, seguro que eres de otro partido y por eso la criticas porque si vas por la calle y preguntas sobre ella vas a escuchar mas elogios que insultos de ella.Te animo que hagas este reto y preguntes por la calle y lo grabes.

#5.5 Pep, Polígono Canyelles, 06/02/2014 - 13:53

Manolo Pérez ? Fuiste unos de los que colocó ? Me puedes decir en qué es licenciado panchovilla Pérez? Sino sabe hacer la O con un canuto ! Vaya garrulo ! En Nou Barris tenemos lo que nos merecemos por capullos !