Publicitat
Política · 21 de Gener de 2014. 14:03h.

"Al PSC hi ha molt tecnòcrata"

Manel Fernández, l'únic precandidat de les primàries que no té cap càrrec: "L'alcalde de Barcelona ha de cobrar 40.000 euros"

"Al PSC hi ha molt tecnòcrata"

Manel Fernandez

Manel Fernández, és l'únic candidat que no ha tingut cap tipus de càrrec públic ni a l'executiva del partit, milita a l'executiva de l'Eixample, ha treballat de metge i és tècnic en prevenció de riscos laborals. Defensa la necessitat que la formació socialista afronti una regeneració interna i s'ha mostrat crític amb les tesis favorables a la independència de Catalunya.
 Fernández ha explicat a e-notícies perquè es presenta a les primàries del PSC.
 


 - Vostè és un outsider?El meu perfil potser s'ajusta una mica a aquesta figura, persona que va per fora del sistema.


- És l'únic que no té càrrec oficial?

Dins del partit sí.

- Els altres juguen amb avantatge?


Sí, perquè porten molt més que jo al partit, estan ben fixats en l'estructura, tenen més relació per aconseguir els avals interns, són més coneguts i tenen més popularitat
.

- La majoria són crítics amb la direcció?

Hi ha 3 que són díscols, se situen en la vessant de l'independentisme, Collboni i la Carmen de Andrés que són de l'ala espanyolista.


- Si vostè arriba a ser alcalde quina seria la primera mesura que prendria?


Un pla per fer front a l'atur de Barcelona, als desnonaments, i per minvar les diferències socials que hi ha als diferents barris de Barcelona. Hi ha desigualtats entre barris.


- Per què els militants simpatitzants del PSC l'haurien de votar a vostè?


Perquè vull fer una regeneració d'idees i de persones, i aquesta no pot venir donada de dintre del partit, ha de venir dels de fora de l'aparell. Els que estan a l'engranatge no poden obrir la boca ni criticar, estan compromesos, no poden criticar la direcció. Els militants de base que no tenim càrrec públic no li deuen res a ningú, podem parlar clar i fer revisions i canvis necessaris.


- Per què s'han fet les primàries? 


Perquè està veient que s'està quedant sense el suport de la ciutadania
.

- Com considera que ho està fent Jordi Martí?


Crec que és un tecnòcrata, està de cap de l'oposició, fent propostes o debatent les idees de la tecnocràcia, si cal posar més equipaments, no està fent una oposició forta i constructiva, perquè l'Ajuntament s'impliqui a fons en els problemes de la ciutadania. En les seves intervencions no parla mai d'aquests problemes
.

-Com durà a terme vostè els seus plans?


Hem d'aconseguir que l'economia submergida de Catalunya i Barcelona comenci aflorar, la prostitució s'hauria de regularitzar, l'Església hauria de pagar l'IBI. 

- Què li sembla el final de la manifestació de Barcelona de divendres?

El més estrany és que encara no hagi explotat una revolta social, la societat vol un canvi. Falta poc perquè els partits feixistes es facin amb el control de les administracions.

- Què ha proposat als seus companys?


Que la meitat del sou de l'alcalde es doni a entitats socials i cíviques.

- Quant ha de cobrar l'alcalde de Barcelona?


El que cobro jo com a metge, 40.000€
. / Una entrevista d'Edorta Moreno

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Koan, Barcelona, 22/01/2014 - 10:35

Perdó, a la foto no veig cap candidat...ah sí, a la part esquerra, no m'hi havia fixat! Jajaja.

#4 antoni, barcelona, 21/01/2014 - 18:35

Totalment d'acord. Meny tecnócrates i renovació total. Fora les panxes agraides de les estructures del PSC. Gent nova amb ganes de resoldre els problemes socials de Barcelona.

#3 Jacme III, Bcn, 21/01/2014 - 18:03

EVIDENTMENT, L'ALCALDE DE BARCELONA, CIUTAT DE 1'6M HABITANTS, AMB PROJECCIÓ INTERNACIONAL, HA DE COBRAR MÉS DE 40.000 EUR.

#2 Un que passava, BCN, 21/01/2014 - 15:58

Tenir un càrrec no és ser tecnòcrata, és ser POLÍTIC. No em sembla tant extrany que polítics vulguin encapçalar la llista d'un partit polític.

#1 me gusta, bcn, 21/01/2014 - 14:55

Me gusta la ultima respuesta