Publicitat

Una revista denuncia el "lobby sionista català" i els acusa de ser "còmplices de genocidi"

Al punt de mira

Imatge de l'article

La revista 'Aturem-ho!', una publicació "de suport al poble palestí i pel boicot a l'Estat d'Israel", publica en la seva edició del mes de gener un article contra polítics, periodistes i diferents personatges catalans que han mostrat públicament el seu suport a Israel. Sota el titular "la solidaritat amb Palestina assenyala també el 'filosionisme català'", s'assegura que personatges com Jaume Renyer, Joan B. Culla, Lluís Bassat, MIquel Sellarès, Pilar Rahola o Vicenç Villatoro, "són còmplices de genocidi, de tortures i de neteja ètnica".

"Des de l’aparició del conflicte palestí, el moviment internacionalista i de solidaritat amb Palestina sempre ha tret pit pel fet de no fer d’inquisidors ni assenyalar ningú, tingui les opinions que tingui. La frase “Tothom té el dret de ser amic de qui vulgui i d’opinar el que vulgui” resumiria el pensament de les entitats solidàries. Ara bé, arribats a la situació actual, amb un genocidi en marxa a la zona de Gaza, amb una barbàrie desfermada amb tanta crueltat sobre una població atrapada en un gueto amb tanta irracionalitat i brutalitat... Arribats ja a un punt que consideren “sense retorn de violència i matança”, les entitats solidàries amb el poble palestí denuncien i identifiquen el que consideren apologistes catalans de tanta destrucció i violència. Persones que, segons el moviment internacionalista, tenen totes les tribunes periodístiques al seu abast per mentir, dir veritats a mitges i, sobretot, insultar les persones que són solidàries amb un poble màrtir. Alguns exemples són les frases “Monos aulladores de Gibraltar”, una perla de Pilar Rahola (La Vanguardia, 7-01-2009) i “No és un atac desproporcionat”, deia Vicenç Villatoro (Avui, 7-01-2009)", s'afirma.

"La llista de personatges és llarga. A més dels esmentats, d’entre els més coneguts trobem: Joan B. Culla, Miquel Sellarés, Jaume Renyer, Lluís Bassat... La idea clau que utilitzen aquest seguit de personatges públics catalans és que una democràcia ha de defensar-se dels seus agressors feixistes. És a dir, que el poble palestí, expulsat de la seva terra, assetjat i assassinat cada dia no pot resistir els seus agressors. El moviment solidari amb Palestina creu que els apologistes basen la seva argumentació en el fet que “qui es resisteix és, doncs, això... feixista, o tal vegada fonamentalista –que és el sinònim a la mode entre la intel·lectualitat moderna i progressista"", s'afegeix.

També s'assegura que "els defensors catalans a ultrança d’Israel s'aixopluguen en diferents organitzacions -Associació de Relacions Culturals Catalunya-Israel (ARCCI), Fundació Acta– , i desenvolupen i sense entrebancs el seu paper de lobby sionista als mitjans de comunicació, als partits polítics, entre l’empresariat català i cert associacionisme catalanista".

"Tot això fa que diverses veus plantegin una qüestió: “Què fa que s’acceptin tranquil·lament les opinions dels que alguns anomenen nostrats filosionistes?”. Segons opinions del moviment internacionalista tot plegat s’explica per l’arabofòbia i la islamofòbia compartida per una part considerable del nostre establishment polític, mediàtic, cultural i empresarial. Davant d’aquest fet, les solidàries amb Palestina asseguren que cal dir “Prou! Prou de callar, de no dir les coses pel seu nom, d'acceptar democràticament l’opinió d’aquells que –cofois– riuen els assassinats selectius i els desgraciats danys col·laterals entre la població civil”. Ara doncs, tot i que no volen treure el dret a ningú d’expressar-se fins i tot a favor dels assassins sionistes, les internacionalistes reclamen tenir el dret d’expressar lliurement el que pensen. I una d’aquestes idees és que “els i les filosionistes catalans són còmplices de genocidi, de tortures i de neteja ètnica"", es conclou.

Veure revista

Publicitat
Publicitat

51 Comentaris

Publicitat
#51 Ramon, Sant Cugat, 13/01/2009 - 20:37

S'equivoquen els agents israelians son els periodistes aparentment propalestins. Així poden pssejar-se per allà e indicar els objectius a l'excercit. Gracies TV3

#50 Jordi GRN, Girona, 13/01/2009 - 19:46

Doncs ja m'hi poden afegir a mi, a la seva patètica llista negra... Visca Israel Lliure d'una vegada, cony.... és que ningú els deixarà mai en pau?

#49 Nadir Belhadj, sils, 13/01/2009 - 19:36

doncs a veure quan a catalunya farem el mateix amb els kropoktins

#48 ramon, barcelona-c, 13/01/2009 - 17:39

Doncs que em posin a la llista dels filosionistes.Estic amb la civilització i contra la barbarie , qué passa a CAT amb tota aquesta gent del mocador snob, encara no saben que proposa la part de l'islam terrorista ???

#47 pep, manresa, 13/01/2009 - 16:34

betes i fils, deixa't de patrocinis i xorrades... qui té el petroli?
Aquests són els que patrocinen i sempre han patrocinat a Hamàs, els règims feixistes i totalitaris islàmics banyats en petroli