Publicitat
Política · 14 de Maig de 2019. 20:47h.

Al rescat de Forcadell

Lluís Corominas i Anna Simó declaren que estava "obligada" a permetre el debat sobre les lleis de desconnexió

Al rescat de Forcadell

Els exmembres de la Mesa del Parlament Lluís Corominas i Anna Simó, han defensat davant del Tribunal Suprem l'actuació de l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell. Els exmembres de la Mesa han declarat que les resolucions que van passar per la Mesa es van ajustar al reglament de la Cambra, que havien de tramitar-les sense valorar si podien ser inconstitucionals i que no és la funció de la mesa "limitar" el dret a participació.

Anna Simó ha explicat que en una reunió de la Mesa va manifestar que les propostes de resolució del 27 d'octubre "no tindrien efectes jurídics", tal com els havia comunicat els lletrats del Parlament. L'exmembre de la Mesa també ha apuntat que "Forcadell mai va usar el seu vot de qualitat" i que "va traslladar tots els informes dels lletrats a tots els diputats". També ha subratllat que "el criteri d'admetre a tràmit qualsevol iniciativa era merament formal".

Lluís Corominas, per la seva part, ha defensat davant el Suprem que "tots els grups van poder participar en el ple del dia 6 i 7 de setembre" i que "no és funció de la mesa limitar el debat, sinó tot el contrari".

L'exmembre de la Mesa del Parlament també ha recordat que "quan vam rebre els primers requeriments del Constitucional, les al·legacions que vam presentar deien que no era de la nostra competència" i ha manifestat que "ningú va impugnar l'admissió a tràmit de la proposta".

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 K3nny, BCN, 15/05/2019 - 11:23

El cinismo campa a sus anchas. Les advirtieron los letrados, les avisaron todos los órganos judiciales...pero siguieron adelante para crear más victivismo (como de costumbre). Fue un golpe de estado de Manual y han conseguido romper con todo. Pisotearon los derechos de todos nosotros y encima se vanaglorian. Viven en Fantasía y eso no cambiará.

#2 Fermin, Cornellà, 15/05/2019 - 10:03

Només cal veure la cara de la tal Forcadell en els judicis, d'un blanc calaveric, viva expressió de la processó que li va per dins, ben lluny d'aquell temps que ens exhibia modelets de Dior i alçava la mirada per damunt l'ombro a tothom que no pensava com ella. La benhaurança de la Justicia es que li donarà una dossis d'humiltat que li conveni

#1 Finsescoions, Blanes, 15/05/2019 - 09:32

Totalment d'acord
Ho feu per obligació i mandat del poble cat
Ara també es passarà un temps a l'ombra per obligació i sentència judicial
Titelles d'en Pujol, el lladre, us enrrecordeu???