Publicitat
Política · 25 de Maig de 2010. 09:43h.

"Alavedra va ensinistrar Castells"

Prenafeta revela àpats amb diversos consellers

"Alavedra va ensinistrar Castells"

Alavedra i Prenafeta, en una imatge d'arxiu

Macià Alavedra i Lluís Prenafeta van intentar que dos consellers de la Generalitat actual, Antoni Castells, d'Economia, i Joaquim Nadal, de Política Territorial, donessin una empenta als seus negocis, segons informa La Vanguardia, basant-se en el sumari del cas Pretòria.

Tots dos van assenyalar a un constructor que van tractar amb Antoni Castells i Joaquim Nadal per agilitzar els seus negocis. Els imputats van buscar la intervenció dels dos consellers en tres operacions comercials de la constructora Espais, al capdavant de la qual està Lluís Casamitjana, empresari que va usar habitualment els serveis dels dos expolítics. Dues es van realitzar i una no.

En el primer, Prenafeta li va comunicar a Casamitjana que tractava amb Nadal perquè l'Institut Català del Sòl, empresa de la Generalitat gestora de sòl adscrita al seu departament i el gerent, Emili Mas, està imputat en la causa, comprar uns terrenys d'Espais al Prat. L'operació es va tancar per un import de 9 milions d'euros.

En una conversa de Prenafeta amb Casamitjana, el primer l'anuncia al segon que "ahir hi va haver un dinar a soles entre Macià Alavedra i el conseller Castells. Macià ensinistrar al conseller en el tema del concurs. Macià li va dir que el concurs serà per cobrir el expedient".
 
El segon cas és l'operació Cerdanyola, consistent en l'adquisició d'uns terrenys d'Espais al Centre Direccional del Vallès per 21 milions. En la tercera operació es tractava de la venda a la Generalitat d'un edifici d'Espais conegut com Illa Fòrum per albergar serveis de l'Administració per 89 milions d'euros. Per això, tant Prenafeta com Alavedra assenyalaven que tractaven amb Castells. Aquesta operació va ser desestimada pel Departament d'Economia.

Alavedra i Prenafeta van tractar diverses vegades per telèfon de la venda i en una d'elles Alavedra preguntar: "Ja tens previst cobrar alguna cosa, amb tot això?"; Al que Prenafeta respon: "Què et sembla, que porto un any currant amb aquest tema, cobrem vaja, és clar, no fotis".

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#11 Tomás, Badalona, 26/05/2010 - 14:33

Con la foto basta,sobra la noticia.Miren que caretos embotados,que cuerpos cebados con caviar y jabugo a costa de los contribuyentes... Ah! ¿y que es eso que se ve encima de la mesa? No seran cartones de bingo...¡Encima ludopatas! .Pero son dels nostres.

#10 El camionero feliz, Santako, 25/05/2010 - 20:55

Esto es como Chicago años 20. Unos son de la banda de Bugsy Moran y los otros de la de Al Capone. Pero todos son gansters. Mafia pura y dura.

#9 Noase, BCN, 25/05/2010 - 15:50

Com de mal redactada està aquesta notícia!
Sisplau, una mica de seny i de bona redacció!!

#8 roser, BCN, 25/05/2010 - 14:25

y seguro porque lo se muy bien, que las comidas, refrigerios y otras cosas, desde Ayuntamientos, Diputación, Consellers,etc lo PAGAN CON LA VISA ORO, a cargo de nosotros señores!!!!!!

#7 Kropotkin, Vic, 25/05/2010 - 13:43

Font Cuitora (La Llacuna): Pues yo considero que es muy adecuado utilizar "ensinistrar"