Política · 20 de Març de 2020. 12:15h.

Alba Vergés: "Hem actuat bé a Igualada des d'un principi"

Salut no concreta els metges que enviarà a la capital de l'Anoia

Alba Vergés: "Hem actuat bé a Igualada des d'un principi"

La consellera de Salut, Alba Vergés, ha defensat que "hem actuat bé des d'un principi" amb el brot de coronavirus que hi ha hagut a Igualada i a la Conca d'Òdena i ha detallat que va sorgir d'una família de cinc persones que va participar en un dinar el 28 de febrer amb 80 comensals on hi havia personal de l'Hospital d'Igualada.

Salut, que ahir va dir que estaven en disposició d'explicar com seria el pla de contingència, però no ho va fer; tampoc ha concretat la xifra de metges que aniran a Igualada a donar suport a l'Hospital.

La subdirectora del Servei Català de la Salut, Marta Chandre, ha explicat que l'Hospital de Bellvitge "rescatarà" l'Hospital d'Igualada amb personal i tot el material sanitari que faci falta. Tanmateix, no ha donat la xifra de metges que reforçaran l'Hospital d'Igualada, ja que "aquesta dada exacta no la tenim".

Chandre ha al·legat que "estem començant a implementar ara aquest pla de contingència especial i s'anirà modulant en funció de les necessitats". Vergés, per la seva banda, tampoc no ha aclarit quins recursos de sanitat privada tindrà a la seva disposició l'Hospital d'Igualada per abordar la crisi del coronavirus.

Finalment, la titular de Salut ha insistit a defensar la necessitat del confinament d'Igualada i la Conca d'Òdena i ha insistit a demanar al Govern espanyol el confinament total de la població. A més, ha advertit que els pròxims dies es registraran més casos de positius per coronavirus a la zona.

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#10 Soloesmiopinion, Tabarnia, 20/03/2020 - 17:35

Lo siguiente será decir que los fallecidos son fascistas españoles cuya única finalidad es dejar mal la magnífica gestión del govern en matèria sanitària.

#9 Jaume, Manresa, 20/03/2020 - 15:24

Aquesta pocavergonya en un pais civilitzat ja estaria defenestrada, i abans que aquests pocavergonyes converteixin això en un desert la reacció no es farà esperar. Estan tensant la corda miserablement fins que algun heroi actui agafant aquesta panfila pels cabells i la posi en una plaça pública perque rebi la resposta de la gent que la pateix.

#8 Tabarnés puro, Barcino, 20/03/2020 - 15:23

La infección fue "en un sopar" de 80 personas el 28 de febrero. Ya. Casualmente el Puigdemongo convocó a toda la purria nazitractoriana a adorarlo el 1 de marzo en la ciudad francesa de Perpignan...
Estos mienten más que hablan, ergo piensa mal y acertarás. Sarna con gusto.

#7 Pere, Barcelona, 20/03/2020 - 15:07

A la cárcel incompetente y enferma mental. Bien ???
Pero que no te das cuenta de la situación??

#6 Albert, BCN, 20/03/2020 - 14:18

Classes de Català:
- Hem actuat bé a Igualada des d'un principi.
- Incorrecte, la frase correcta seria:
- Hem actuat fatal a Igualada des d'un principi.
- Ara si