Publicitat
Política · 22 de Novembre de 2010. 17:10h.

Albert Rivera, el 'catalanista'

El líder de Ciutadans aposta per canviar de bar si un cambrer no entén el català

Albert Rivera, el 'catalanista'

Albert Rivera i Francesc de Carreras, en una foto d'arxiu. (Foto: ACN)

El líder de Ciutadans, Albert Rivera, ha suavitzat el seu discurs lingüístic amb el pas de la campanya electoral. En una entrevista a l'Àgora de TV3, el candidat de C's ha assegurat que "me'n vaig al bar del costat", si un cambrer no entengués el català. Per la seva banda, en una altra entrevista, aquest cop a La Vanguardia, Rivera ha dit que "crec que és millor ser bilingüe" que monolingüe castellà.

A la pregunta del conductor de l'Àgora, Xavier Bosch, sobre què hauria de fer si demana a un cambrer un tallat amb gel i aquest no l'entén, Rivera ha assegurat: "li dic el que faria jo; me'n vaig al bar del costat. És a dir, llibertat de mercat. Jo me'n vaig al bar on m'atenen bé. Igual li dic si m'atenen malement, si són maleducats o si em posen mala tard perquè és tard".

En l'entrevista al diari generalista del Grupo Godó, el dirigent ciudadanista ha discrepat de Fernando Savater, qui deia que a Catalunya una persona té dret a ser monolingüe en castellà. "Crec que és millor ser bilingüe. També és veritat que és innegable que, si una persona vol parlar només en una llengua -com si vol parlar en suajili-, pot fer-ho, però no sé fins a quin punt això és bo o dolent. Savater té raó des del punt de vista jurídic. Però des del punt de vista polític, de la Generalitat, hem de fomentar que la gent pugui conèixer les dues llengües"

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 alfons, barcelona, 23/11/2010 - 07:00

s'acosta el 28-N, i tot s'hi val.