Publicitat
Política · 17 de Setembre de 2018. 15:19h.

Albiol denuncia "un parany" de la direcció dels Mossos a la Policia i la Guàrdia Civil

El líder del PPC diu que les càrregues de l'1-O "es podrien haver evitat"

Albiol denuncia "un parany" de la direcció dels Mossos a la Policia i la Guàrdia Civil

El president del PPC, Xavier Garcia Albiol, ha manifestat avui que "el passat 1 d'octubre, la direcció dels Mossos d'Esquadra va orquestrar un parany a la Policia Nacional i la Guàrdia Civil". Segons Garcia Albiol, "a mesura que es van coneixent noves informacions, es posa en evidència que la història, tal com l'hem coneguda, no s'ajusta a la realitat i que les càrregues es podrien haver evitat si la direcció dels Mossos hagués actual amb professionalitat i lleialtat".

El líder del PPC creu que "estem convençuts que la major part d'agents dels Mossos no estaven d'acord amb el que feien, no posem en dubte la seva professionalitat". "De fet, donar aquestes instruccions als Mossos d'Esquadra es el cop més mortal que se li pot donar a la seva credibilitat i prestigi", ha afegit.

Albiol, d'altra banda, ha valorat l'actuació d'ahir dels Mossos d'Esquadra i ha dit que "ens preocupa que es permeti que uns radicals vagin a rebentar una manifestació a favor del castellà a les escoles que estava convocada amb tots els permisos pertinents". "Aquesta és una mostra més del grau d'excepcionalitat i de perversió social que viu Catalunya, de la que en forma part molt activa el Govern", ha sentenciat.

El dirigent popular ha reiterat que "estic convençut que una gran part dels Mossos no els agrada haver-se convertit en instruments al servei d'una ideologia, com si estiguéssim en un estat totalitari". Així mateix, Garcia Albiol ha donat suport a la manifestació de sindicats de Mossos celebrada aquest matí: "El que volen és més mitjans per poder fer bé la seva feina, no convertir-se en comissaris polítics".

Finalment, ha anunciat que tornarà a enviar una carta a la ministra de Justícia, Dolores Delgado, -donat que la que li va remetre fa 15 dies no ha rebut resposta- en la que denuncia novament el "tracte de favor" que reben els polítics interns a les presons catalanes. "El silenci del Govern d'Espanya, que no pot mirar cap a una altra banda davant els fets inadmissibles que estan passant a les presons catalanes", ha denunciat.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 Jpsep de sabadell, Sabadell, 19/09/2018 - 10:29

Albiol, ja t.ho vaig dir ahir en un altre article, no saps que fer per sortir als.mitjans. Estas acabat politicament!!!!+

#3 Laila, Bcn, 17/09/2018 - 23:51

¿El "lider" que manda menos que
Tintín, que pierde todas las elecciones, descubre ahora que tenían que haber evitado las cargas policiales? Un poco lento....

#2 Fierecita, Montgat, 17/09/2018 - 22:16

Hombre Albiol que eso ya lo sabemos.
Lo interesante hubiera sido que lo dijeras en su día, ahora ya ha llovido mucho.
No obstante parece que eres el único de tu partido que dice algo con sentido.

#1 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 17/09/2018 - 17:07

Algún día (no será pronto), la "rauxa" se calmará, y muchos independentistas se darán cuenta de lo que pasó el 1 de octubre de 2017, cuando sus líderes los empujaron contra la policía y los usaron de escudos humanos buscando unas fotos victimistas que llevar a Europa y que no hubieran conseguido sin la ineptitud de Mariano Rajoy.