Publicitat
Política · 23 d'Agost de 2012. 12:26h.

Albiol redueix un 10% les ajudes a immigrants

Anuncia que limitarà l'accés a les ajudes socials als immigrants que acabin d'arribar

Albiol redueix un 10% les ajudes a immigrants

Albiol, en una imatge d'arxiu

L'Ajuntament de Badalona té enllestit un nou reglament que limitarà l'accés de les ajudes socials als immigrants que acaben d'arribar de fora. A més, l'alcalde Xavier García Albiol ha indicat que, des que va arribar al càrrec, el consistori ha reduït un 10% les ajudes a immigrants.

En declaracions a Catalunya Ràdio, el dirigent del PPC ha assegurat que en temps de crisi s'ha de prioritzar a qui es dediquen els esforços: “el que sí que tinc molt clar és que, en moments de dificultat, on els diners no arriben per ajudar a tothom, i on cada dia hi ha més veïns de Badalona que estan a l’atur i necessiten l’ajut de l’Ajuntament i dels serveis socials, doncs que vingui un senyor, que porta tres mesos a la nostra ciutat o al nostre país, i que passi a tenir els mateixos drets que qualsevol veí de Badalona...”.

En aquest sentit, ha afegit: “Per tant, el que farem, i ho dic de forma molt clara, és acotar el que una persona que acaba d’arribar no pugui accedir a aquests ajuts perquè crec que hem de prioritzar els ajuts cap a la gent de Badalona”. 

El nou reglament posarà una sèrie de requisits, com ara que els immigrants amb dret a ajudes demostrin un temps mínim de residència a la ciutat. Garcia Albiol recorda que quan no era alcalde les ajudes als estrangers eren superiors al 40% i ara ja s'està per sota el 30%. L'entrada en vigor del nou reglament disminuirà encara més aquest percentatge.

Pel que fa a la celebració de la Diada a Badalona, García Albiol, assegura que el cartell d'aquest any recuperarà el terme "nacional" després que l'any passat es va suprimir i nega que hi hagués cap intencionalitat política en el fet que no hi figurés: “l’any passat no va sortir en el cartell el terme ‘nacional’ perquè va ser el disseny que es va escollir; no tenia cap altra intencionalitat”.

Finalment, creu que la crida a la participació del president Artur Mas a la manifestació independentista de l'11 de setembre és un error.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#9 gerard, san cugat, 23/08/2012 - 19:18

perquè només el PP actua com ha d'actuar amb el tema de la immigració, em fot, però els votaré

#9.1 gertrud , Bcn, 23/08/2012 - 20:19

L'únic partit polític que actúa com cal amb la immigració és PxC. Tots els altres i sobre tot el PP, son partits immigracionistes.

#8 Almogàver , La Sagrera , 23/08/2012 - 17:53

Un 10%? No faltarà un zero?

#7 futur, barcelona, 23/08/2012 - 17:05

Només un 10% ?. Està clar que cal votar a la PxC.

#6 María, Badalona, 23/08/2012 - 16:12

Simpre se puede dedicar a vender comida en el polígono sur los fines de semana, hay gente que pone hasta mesas, calle Industria y Guifredo, o abrir restaurantes en casas, calle Pau Piferrer, bajando del plaza Antonio Macahdo a la derecha, no hay perdida la puerta está abierta y huela a fritanga.

#5 spanish, Madrid, 23/08/2012 - 13:42

y mientras aprueba un proyecto urbanistico que cede gentilemnte un solar valorado en 12 millones de euros a una empresa ligada a PP y CIU