Publicitat
Política · 13 d'Octubre de 2021. 16:09h.

Albiol surt als papers de Pandora

L'alcalde de Badalona al·lega que "en cap moment he cobrat un sol euro"

Albiol surt als papers de Pandora

L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, ha reconegut en declaracions a La Sexta que va ser apoderat d'una societat a Belize -un conegut paradís fiscal del Carib-, però que la citada mercantil no va tenir activitat i que mai va fer ús del poder que va rebre.

Albiol ho ha dit després que la cadena hagi informat que el dirigent popular apareix vinculat a Luverne International, una signatura que es va mantenir activa fins a desembre de 2015, l'any en què Albiol va perdre l'alcaldia i va aspirar a presidir la Generalitat amb el PP, afegeix la cadena, que afirma que així consta en la documentació obtinguda en els Pandora Papers.

"La societat, creada amb 50.000 accions, es va dividir entre dos accionistes amb 25.000 participacions cadascun, segons un registre de juliol de 2014. Aquests títols eren al portador i es van emetre sengles certificats el 31 de març de 2005", s'explica.

"L'emissió d'aquests títols d'accions es produeix només una setmana abans del poder general signat a favor d'Albiol, que apareix registrat amb el seu nom complet i DNI. El 7 d'abril de 2005, i davant un notari de Panamà, els directors de Luverne International resolen lliurar el citat document 'amb les més àmplies facultats' a favor de el polític popular", afegeixen.

El primer edil de Badalona ha explicat en declaracions a la cadena que se li va atorgar el poder d'una companyia que anava a "emprendre activitats empresarials", però ha afegit que "no va portar a terme cap mena d'acció".

També ha remarcat que "en cap moment he cobrat un sol euro, ni he tingut retribució, ni cap benefici patrimonial, res; zero". "Em consta que aquesta societat ha estat inactiva durant tots aquests anys i no ha tingut cap ingrés", i ha deixat clar que "no té res a veure amb la política ni amb el Partit Popular".

 

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#4 Yomismo, Sevilla, 15/10/2021 - 07:42

¿Qué pinta una persona que lleva toda la vida viviendo de la política como Javier García Albiol siendo socio de una sociedad en Belice de la que dice que no ganó dinero, ni tiene ninguna actividad? ¿Era socio sin poner ni un €uro en esa sociedad? Desde luego muy normal no es y debería dar explicaciones claras, dimitir o ambas cosas.

#2 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 13/10/2021 - 18:26

¡No cobró ni un euro!
Es un santo, no un pecador; como aquel que visitó semanalmente durante diez años una casa de putas y asegura que se mantiene puro.

#1 Recaredo, bcn, 13/10/2021 - 17:55

y vuelve la burra al trigo