Publicitat
Política · 6 de Desembre de 2017. 10:48h.

Albiol: "Van voler convertir-nos en estrangers al nostre país"

El líder del PPC afirma que "Catalunya està més fracturada que mai"

Albiol: "Van voler convertir-nos en estrangers al nostre país"

Albiol, amb Feijóo, a la Casa Galícia a Barcelona

El candidat del PPC a la Generalitat, Xavier Garcia Albiol, ha assegurat en un míting del PP a la Casa Galícia a Barcelona que "el pitjor" de l'independentisme ha estat la "fractura social" que ha obert a Catalunya perquè "van voler convertir-nos en estrangers al nostre propi país".

El president del PPC ha recordat la seva història personal, la del seu pare, andalús, que també "va arribar" a Catalunya per llaurar-se un futur millor, compatibilitzant "el sentiment de pertinença a la terra d'adopció amb sentir-se igualment identificat amb la gran nació que és Espanya".

El dirigent popular ha lamentat que aquest camí d'integració ha estat interromput per una classe política d'"irresponsables" que han governant a Catalunya al llarg dels últims anys i que han causat "una cosa inadmissible i imperdonable" com és una "fractura social a la qual cal sumar les conseqüències econòmiques i empresarials".

"Els independentistes deien que amb la república catalana els bancs no se n'anirien, però han marxat", ha recordat. "Deien també que les empreses no se n'anirien i vindrien més de fora, però han marxat 2.900 empreses de Catalunya, i deien que no hi hauria divisió social, i avui Catalunya està més fracturada que mai".

"Però això no ha estat el pitjor", ha continuat, "el pitjor ha estat intentar separar Catalunya de la resta d'Espanya, i que quan vulgueu tornar al vostre poble", en al·lusió als que van arribar a Catalunya des de diferents punts d'Espanya, "tingueu que anar amb el passaport a la mà, convertint-vos així en estrangers al vostre propi país".

Davant l'intent dels independentistes per "fracturarnos, dividir-nos i separar-nos", el Govern espanyol optés per aplicar l'article 155, que ha vingut a significar "la destitució del president de la Generalitat, el canvi en la cúpula dels Mossos i el tancament de les ambaixades". "Però el 155 no és la solució als problemes", ha precisat García Albiol, si bé ha destacat que ha suposat "un punt i a part en la bogeria dels independentistes".

"Ara -ha dit- ens correspon a nosaltres decidir si seguim avançant en la defensa de la Constitució o vam decidir tornar a seguir en el camí i el camí que durant els dos últims anys ha portat a la perdició als catalans". "Estic convençut, no tinc el menor del dubte, que si el 21-D tots els aquí presents anem a votar posarem punt i final al moment més gris i negre de la història de Catalunya", ha conclòs.

3 Comentaris

Publicitat
#3 Laila, Bcn, 06/12/2017 - 11:44

Tambe diu als avis que si voten independentistes perillen les seves pensions. Un partit que s'ha polit la caixa de lws pensions! S'ha de tenir barra.

#2 Rodejet, Barcelona, 06/12/2017 - 11:08

" Vamos a limpiar Badalona ", oi Garcia-Albiol.
Quan un etnicista/supremacista espanyol es posa a parlar d'estrangers i de l consideració que reben és com si Al Capones es posés a parlar del crim organitzat i dels seus efectes.

#1 modium, Moià, 06/12/2017 - 11:05

Elements com l'Albiol només poden subsistir perquè al darrera tenen un estat que li va a favor amb tota l'artilleria