Publicitat
Política · 8 de Juliol de 2019. 18:19h.

Alcaldes de JxCat es neguen a trencar amb el PSC

Els de Vilafranca i Calella defensen l'acord amb els socialistes

Alcaldes de JxCat es neguen a trencar amb el PSC

L'alcaldessa de Calella i l'alcalde de Vilafranca

L'alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull (JxCat), ha manifestat que veu poc probable que el seu partit l'obligui a trencar el pacte al qual ha arribat amb els socialistes. "Cada vila és una història", ha afirmat aquest dilluns en una entrevista al Matí de Catalunya Ràdio. "El tema de l'autonomia local es respecta com s'ha respectat sempre" ha afirmat en l'entrevista, recalcant que ell va ser el guanyador de les eleccions. 

"Vaig guanyar les eleccions com la darrera vegada i jo podia optar per buscar un soci de govern per estar aquests quatre anys i com que és un tema de confiança política molt personal i jo els pactes no els faig amb un partit sinó amb unes persones, entenc que no és el mateix" ha afirmat, defensant el pacte amb els socialistes perquè "cada vila té una història". Segons Regull, comparar un municipi com Vilafranca amb la Diputació "no té res a veure".

L'alcaldessa de Calella, Montserrat Candini (JxCat), també va defensar aquest diumenge els acords amb el PSC i ha fet una crida a no fer "blocs" en una entrevista a RAC1. Candini va manifestar que ningú li donarà "lliçons" de principis de sobirania sobre si pactar amb el PSC significa "trair algú".

Candini ha defensat el principi d'autonomia local, ja que "en moments de crisi tan grans, a nivell general de la política, com més complicada és la cosa, es requereix major capacitat de política i dependre de tots".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 08/07/2019 - 19:57

La poltrona y la paguita tienen estas cosas. Pero oye, tú, ambos son indepres hasta la médula y desde "shiquititos", ¿eh? Con su lacito bilioso y su canesú, como están mandado. ¡Que conste en acta!