Publicitat
Política · 20 d'Abril de 2016. 21:40h.

Alcaldes de la CUP desafien l’Audiència Nacional

Aposten per la desobediència davant els requeriments del tribunal

Alcaldes de la CUP desafien l’Audiència Nacional

Alcaldes i càrrecs electes de la CUP

Diferents alcaldes i càrrecs electes de la CUP han certificat la seva voluntat de desobeir davant els requeriments de l’Audiència Nacional que investiga aquells ajuntaments que han donat suport a la declaració de ruptura aprovada pel Parlament el 9 de novembre del 2015. En total són més de 280 els ajuntaments investigats.

En una roda de premsa feta al Casal Popular de Vilafranca, els alcaldes ‘cupaires’ de Capellades (Anoia), Aleix Auber, i Sant Martí Sarroca (Alt Penedès), Antoni Ventura, han confirmat el seu desafiament a l’Audiència Nacional. També els feia costat Isaac Ruana, primer tinent d’alcalde de Sant Pere de Riudebitlles (Alt Penedès), que és un altre dels municipis del Penedès on la CUP governa en coalició amb ERC.

La desobediència dels batlles i càrrecs electes de la CUP s’emmarca en la campanya ‘Sense Por, desobeïm per la independència’, que té un primer pas el pròxim dimecres 27 d’abril amb una assemblea oberta que es farà a l’edifici de l’Escorxador de Vilafranca. 

L’assemblea ha de servir per explicar la manera “com s’ha de procedir davant l’ofensiva de l’estat en contra dels càrrecs electes independentistes”, i “com impulsar la mobilització popular per respondre a les agressions de l’Estat”. Des de la CUP ja preparen una manifestació pel proper 7 de maig a Barcelona, en la qual volen que hi siguin presents càrrecs electes de tots els partits i diferents forces socials.

Sant Martí Sarroca, Sant Pere de Riudebitlles i Capellades són tres consistoris del Penedès i l’Anoia on la CUP governa en coalició amb altres forces. A Sant Martí Sarroca ho fa gràcies a un acord amb el PSC i ERC, mentre que als altres dos municipis ha format coalició amb els republicans. També a instàncies de la CUP, el ple del Consell Comarcal del Baix Camp ha aprovat donar suport als càrrecs electes investigats per l’Audiència.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Anti-bu..., barcelona, 22/04/2016 - 15:10

¿Y cómo los desafiaron? ¿Blandiendo esponjas marinas convenientemente utilizadas?

#6 botifler1914, Rufilandia, 21/04/2016 - 14:24

Sense por (a la menstruació)

#5 mens truación , Blanes, 21/04/2016 - 08:49

En lugar de cuperos, ahora les llamaremos "los tampax".

#4 fina y segura, Igualada, 21/04/2016 - 08:39

Vestidos así de color magenta, yo a esos descerebrados los contrato para un anuncio de compresas.

#3 men gigi, Mataró, 21/04/2016 - 08:22

Próximamente a esos los veremos batir records de atletismo camino de la frontera.