Política · 15 de Febrer de 2017. 14:28h.

Alcaldes del PDECAT s'apunten a obrir fronteres

Mercè Conesa troba una "vergonya" que l'Estat espanyol hagi rebut només un miler de refugiats

Alcaldes del PDECAT s'apunten a obrir fronteres

Conesa, durant l'acte

Un centenar de càrrecs municipals, entre els quals hi havia una seixantena d'alcaldes, han fet una crida a acollir refugiats i obrir fronteres. Entre els assistents hi havia també dirigents del PDECAT com ara l'alcaldessa de Sant Cugat Mercé Conesa, que ha reclamat a la Comissió Europea "que comenci a sancionar severament aquells estats que no compleixin els compromisos".

Conesa ha afegit que “l’Estat espanyol es va comprometre a rebre i acollir més de 15.000 persones. En aquest moment no arriben ni al miler, quina vergonya!”. Alhora ha reclamat al govern espanyol que "exerceixi i assumeixi la seva responsabilitat, en aquest moment està entrant en una vulneració directe dels drets humans".

L'alcaldessa de Sant Cugat ha remarcat que “reivindiquem el paper del món local, que té molt clares quines són les seves responsabilitats i està preparat per acollir a totes aquelles persones que tindran oportunitats en el nostre país”.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha demanat també que “s’obrin les fronteres, que és faci una via segura, que és posi un passatge segur, que puguem acollir, perquè ho hem de fer i ho volem fer".

“Nosaltres hem anat a tot arreu per denunciar els incompliments dels estats europeus, començant per l'Estat espanyol, recordem que no és només una qüestió de manca de voluntat política, és un incompliment d'obligacions jurídiques, en matèria d'asil i de refugi”, ha afegit.

Finalment, l'alcalde de Sabadell, Juli Fernández, ha dit que "acollir és una  obligació si volem complir amb els drets fonamentals bàsics de les persones del nostre món. Per tant acollim o acollim; no hi ha una altra opció".

ac.jpg  

24 Comentaris

Publicitat
#24 Farta, Bcn, 16/02/2017 - 16:16

Doncs jo les tancaria totes, encara em faran pagar els ajuts dels "nouvinguts" que diuen els PDCAT. I casa meva també quedarà ben tancada, que el hi obrin les seves que deuen se d' Alto-Standing

#23 Paliques, Ni de aquí ni de allí, 16/02/2017 - 08:45

Mercé: en San Cucufate del Valles falta gente. Predica con el ejemplo. Los nou vinguts te lo agradecerán y de paso les abres media docena de mezquitas en Vollpelleres y junto al campo de golf. A ver que opinan tus votantes.

#22 Telamarinera, Vilanova, 15/02/2017 - 21:45

A su casa cuantos se van a llevar/atender ? O piensan lo hagan los demás.

#21 Nelson Poblete, BCN, 15/02/2017 - 17:53

En Alcarràs ho saben això?... ho dic perquè durant molt de temps han estat IMPEDINT l'empadronament de nous extrangers ...

#20 Casper, Bcn, 15/02/2017 - 17:42

Vds. no son Estado por muy buenas razones que tengan ES UNA COMPETENCIA ESTATAL LA INMIGRACIÓN ya basta de charlatanes.