Publicitat
Política · 21 de Desembre de 2010. 18:58h.

Alcaldes del PSC endureixen la política d'immigració

L'Hospitalet i Salt aproven mocions per a negar el reagrupament familiar després del 28-N

Alcaldes del PSC endureixen la política d'immigració

Iolanda Pineda, en una imatge d'arxiu amb immigrants, un d'ells reincident

Ajuntaments catalans governats pel PSC estan impulsant mocions per a endurir la política d'immigració. Aquest és el cas de Salt i L'Hospitalet, que ja han acordat negar el reagrupament familiar o la legalització per arrelament d'immigrants, si aquests vulneren les ordenances cíviques. A més, s'espera que en les pròximes setmanes altres consistoris, com el de Badalona, acabin aprovant mocions similars.

Els dos ajuntaments que ja han aprovat endurir la seva política d'immigració -Salt i l'Hospitalet- estan governats pel PSC, partit que, després de la davallada electoral del 28-N necessita impulsar noves polítiques per mobilitzar l'electorat de cara a les properes eleccions municipals.

Salt, un dels municipis amb la taxa més alta d'immigració, ha aprovat aquest dilluns una moció presentada per la coalició de govern municipal formada per PSC i ERC per a denegar el reagrupament familiar d'immigrants o la legalització per arrelament en el cas que aquests hagin vulnerat les ordenances cíviques. La moció, que ha sortit endavant amb els vots de tots els grups menys el format per Independents per Salt / ICV, reclama que el nou reglament de la llei d'estrangeria obligui a comptar amb un informe positiu del consistori de residència en aquests tràmits d'arrelament i reagrupament familiar. Per la seva banda, al ple municipal de l'Hospitalet la moció, presentada pel Grup Municipal del PSC, s'ha aprovat amb el suport de CiU i el PP i el vot en contra d'ICV-EUiA.

Per la seva banda, a d'altres municipis s'estan seguint mesures similars. Aquest és el cas del Vendrell, governat per CiU en minoria, on el ple municipal celebrat aquest dilluns va acordar que el Consell Municipal per a la Convivència i el Civisme debati si el comportament cívic dels immigrants al municipi s'ha de tenir en compte per obtenir el permís de residència per arrelament.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 Xavier Compte, Bcn, 22/12/2010 - 12:24

Em dius que viatge per complexos? mira noi, per veure cultura em faig un volt per pubillas cases, la florida, collblanc i la torrassa, ja que viuen més de 50 nacionalitzacions juntes, ah no... que per a tu són catalans...a mi no m'enrredis amb parrafadas de progre -gafapasta de saló

Visca Catalunya

#14 David, L'hospitalet, 22/12/2010 - 11:52

A Xavi Compte,
Aquests que tu dius que no poden ser català mai potser tinguin dret a vot d'aqui uns anys quant tinguin nacionalitat. Xavi els complexes es treuen viatjan. Et desitjo un bon nadal i un bon any.

#13 Xavier Compte, Bcn, 22/12/2010 - 11:14

David (L'hospitalet)

Em sembla molt bé, però per a mi un sud-americà com tu nomenes, tret que tingui sang 100% catalana, per molt que parli català mai ho podrà ser. Hi ha una cosa anomenada IUS SANGUINIS. Per molts papers que tingui, mai podrà ser racialment Europeu, i molt menys català.

#12 JJJ, Lleida, 22/12/2010 - 10:47

EL PSC va portar els inmigrants per fer negoci amb ells, i ara que veuen que perden vots, i al mateix temps, la poltrona, es desfan d'ells sense problemes. L'unic que els interesse es viure be a base dels impostos de la gent.Ja els tenim calats, i si encara hi ha qui els vote, que s'ho faci mirar!

#11 JJJ, Lleida, 22/12/2010 - 10:27

Català es el que viu en un castell, i es com els moros deien als cristians de la Marca. Catalunya es una comunitat autonoma. Espanya es la derivació afrancesada del terme Hispania, que es com els señors de la Marca es definien i per ideal que lluitaven, el retorn de la cultura hispanoromana goda