Publicitat
Política · 21 de Març de 2013. 21:10h.

Alcaldes denuncien la "campanya d'assetjament" de Llanos de Luna

Presidents de consells comarcals de Lleida també es queixen de l'"aplicació parcial i interessada" de la llei de banderes

Alcaldes denuncien la "campanya d'assetjament" de Llanos de Luna

De Gispert, amb els alcaldes i presidents de consells comarcals de Lleida

Alcaldes i presidents de consells comarcals de la demarcació de Lleida han lliurat a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, un escrit en el qual reclamen a la delegada del Govern espanyol, María de los Llanos de Luna, "un canvi d'actitud" davant el que consideren una "campanya planificada d'assetjament".

Els signants han traslladat a la presidenta de la cambra catalana la seva "inquietud" i "sorpresa" pels requeriments per posar la bandera espanyola als edificis públics quan "fa molts anys que no hi són ni aquesta ni cap".

En aquest sentit, el document assenyala que De Luna “ha iniciat una campanya planificada d’assetjament a les institucions locals de Catalunya”, que “es fa evident” en aspectes com “l’aplicació parcial i interessada” de la llei de banderes o “la impugnació en via administrativa de diversos acords en defensa de la sobirania de Catalunya, debatuts i aprovats en els respectius plens”.

Els representants del món local han exigit De Luna un "canvi en l'actitud" que està tenint en aquests casos i que "eviti crear problemes on no n’hi ha, respecti l’autonomia dels ens locals en llur dimensió política i respecti la voluntat popular manifestada pels seus legítims representants".

A l’audiència hi han assistit els presidents dels consells comarcals de l’Urgell, Rosa Maria Mora; el Pla d’Urgell, Francesc Fabregat; les Garrigues, Juli Muro; la Segarra, Adrià Marquilles; el Segrià, Pau Cabré, i el Solsonès, Joan Solà; i els alcaldes de Sidamon, Josep Maria Huguet; Torregrossa, Josep Maria Puig; les Borges Blanques, Enric Mir; Agramunt, Bernat Solé; i Balaguer, Josep M. Roigé. El manifest el signen també la vicepresidenta del consell comarcal de la Noguera, Maria Antònia Pubill, i l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Maria Perelló.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Quina colla, BCN, 22/03/2013 - 12:34

Semblen el que són.
Catetolandia en busca de més subvencions!

#1 Kropotkin, Vic, 21/03/2013 - 22:20

Vaya, los alcaldes del régimen llorando otra vez. Jua, jua, jua,...