Publicitat
Política · 29 de Desembre de 2009. 11:18h.

Alcaldes d'Esquerra critiquen Ausàs per les vegueries

L'alcaldessa de Ripoll li demana que desi el projecte "per responsabilitat"

Alcaldes d'Esquerra critiquen Ausàs per les vegueries

Ausàs, en una imatge d'arxiu

Alcaldes de tots els partits s'han sumat a l'informe de la Diputació de Barcelona contrari a la nova divisió territorial en vegueries, que impulsa Governació. Aquests alcaldes consideren que la divisió territorial no resoldrà els problemes existents i que en un moment de crisi com l'actual no s'han de crear noves administracions.

Segons informa El País, el conseller Ausàs va rebre crítiques d'alcaldes del seu propi partit, Esquerra Republicana, com la de Teresa Jordà, alcaldessa de Ripoll, que va instar el titular de Governació a posposar el projecte fins després de les eleccions "per responsabilitat".

L'alcalde de Sabadell del PSC, Manuel Bustos, augura que "Ausàs haurà de treballar molt per aconseguir un consens mínim". El dirigent de CDC, Lluís Maria Corominas va lamentar ahir que el PSC i ERC es comuniquin només "a través dels diaris", i va exigir "consens" abans de tirar endavant la reforma.

L'alcalde de Martorell, de CiU, i president de l'Associació Catalana de Municipis, Salvador Esteve, va demanar abordar la reforma després de les eleccions perquè "ara és un mal moment". L'alcalde de Lleida, Àngel Ros, critica que el projecte perquè "no té lògica que hi hagi consells comarcals, vegueries i diputacions, tres administracions territorials de segon grau". "Això no té cap sentit i és totalment contradictori amb les lleis de modernització de l'Administració", afegeix.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 kalka, La Seu d'Urgell, 30/12/2009 - 21:24

Cal una millor gestió de les administracions ja existens, si cal suprimir algunes (Consells Comarcals) i no fer més.

#11 pepillo, barcelona, 30/12/2009 - 20:50

Hèctor, els Consells Comarcals han servit per col.locar-hi familiars i amics varis. El cost dóna igual, dient que Madrid ens roba va que xuta.

#10 Hèctor, Tremp, 30/12/2009 - 09:32

Algú em pot dir de què han servit realment els consells comarcals i el cost econòmic que suposen per a l'erari públic ? I ara ens surten amb les vegueries, les quals penso que les podrien denominar més propiament com "vagueries".

#9 Pep, Vic, 29/12/2009 - 18:33

quan parleu de 'paletos' es millor que mireu cap Espanya que n'està ple al ser una part del seu codi genètic, i a osona d'això no en tenim com tampoc a Catalunya.

#8 Pep, vic, 29/12/2009 - 18:30

Si el projecte es fer desaparreixa les diputacions, dons potser fem vegueries, però per fer una altre administració deixem-ho. A Vic es el mateix dependre de de Barcelona com de Manresa. I les diputacions depenen d'Espanya i no de catalunya.