Publicitat
Política · 17 de Juny de 2020. 10:48h.

Alejandro Fernández recorda que Catalunya va renunciar al concert

"Pujol va preferir el peix al cove"

El president del PP, Alejandro Fernández, ha aprofitat que el president de la Generalitat, Quim Torra, ha participat en les reunions de Presidents Autonòmics per reclamar més finançament i, durant la sessió de control en el Parlament, ha recordat que Catalunya va renunciar al concert econòmic.

Fernández ha exposat que "la delegació catalana de Trias Fargas, Pujol i Miquel Roca no volien passar pel mal tràngol de cobrar impostos i van preferir el sistema ja conegut del peix al cove'", "En aquests temps ERC, PSC i PSUC qualificaven el concert, i cito textualment de 'relíquia Carlista conservadora'", ha afegit.

"I podran dir-me, amb raó, que han passat molts anys i això podria canviar, cert, però no pretendran que els catalans siguem els únics habitants del planeta terra que no tinguem cap responsabilitat sobre els encerts i errors que van cometre els nostres antecessors", ha reblat.

"Bascos i navarresos van demanar el concert, però no el van aconseguir de manera unilateral el van pactar i posteriorment van votar amb el conjunt dels espanyols" ha assenyalat el líder dels populars catalans que, en aquest sentit, ha indicat que "qualsevol canvi que desitgem en el finançament haurem d'acordar-lo i pactar-lo amb la resta dels espanyols".

Torra, per la seva banda, ha criticat que a les reunions dels diumenges de Pedro Sánchez amb els presidents autonòmics no hi hagut "el diàleg, el debat i els acords" que ell hauria "desitjat". “A les reunions sempre he aportat propostes constructives no només per a Catalunya, si no per tot l'Estat, com el confinament total o l'obligatorietat de les mascaretes".

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#9 Joan del Bages, Manresa, 17/06/2020 - 22:47

A aquest Alejandro se'l veu valent, intel.ligent, noble i a sobre amb sentit de l'humor. Tan de bó el PP de Catalunya l'hagués promocionat abans que la Sánchez Camacho, que era l'antitesi d'aquest home. Otro gallo hubiera cantado a la política catalana des del 2012. I ara doña Alicia crec que és senadora . Hi ha partits que premien la inefic

#8 Marti, Palafrugell, 17/06/2020 - 20:11

I en Torra se'l mira amb cara de fàstic, com si estigues veient una bestia pudenta i desdentada en forma humana.

#7 Flanagan, Tabarnia City, 17/06/2020 - 15:30

Este tiene talento para dar una patada en el culo a Casado y fumarse un puro luego,no tardarán en pescarlo para Madrid pero si se presenta en las autonómicas le voto,alguno debe hacer frente a los separatas y actualmente Ciudadanos no sabe por donde va,el Psc que te voy a contar y Vox ya veremos como entra.

#6 Alcoberro´s, Barcelona, 17/06/2020 - 13:46

El concierto ya lo cogió ya, pero para él, su mujer y sus hijos.

#5 Tabarnés puro, Barcino, 17/06/2020 - 13:40

Sólo comentar que Alejandro Fernández es realmente muy bueno.