Publicitat
Política · 6 de Setembre de 2018. 22:08h.

Alemanya diu que el referèndum va ser "inconstitucional"

El Govern alemany desaconsella apropar-se a les manifestacions de la Diada i l'1-O

Alemanya diu que el referèndum va ser "inconstitucional"

La cancillera alemanya, Angela Merkel

El Govern alemany ha afirmat que el referèndum de l'1-O va ser "inconstitucional" en l'actualització de la informació que ofereix als ciutadans que tinguin previst viatjar a Espanya pròximament. L'Executiu alemany també aconsella prendre precaucions per a les pròximes dates en què s'esperen mobilitzacions a Catalunya.

"Especialment en la Diada nacional catalana de l'11 de setembre i en l'aniversari del referèndum inconstitucional de l'1 d'octubre, s'esperen grans manifestacions. S'aconsella als viatgers que es mantinguin informats a través dels mitjans de comunicació locals, que evitin les manifestacions i que segueixin les indicacions de les forces de seguretat" afirma el ministeri d'Exteriors d'Alemanya.

En el text, el Ministeri explica que "malgrat la voluntat de diàleg del govern espanyol, el conflicte polític a Catalunya segueix sense resoldre's" i també s'informa de l'augment de la conflictivitat entre els turistes i els locals a Barcelona.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#13 valenti, Tarragona, 08/09/2018 - 10:02

Y qué dira Merckel, y los alemanes, y Europa, cuando sepan que la acusación a Llarena se basa en documentos falsificados por Puigdemont y su brillante abogado, delincuente y defensor de etarras?

#9 Sarola, Castelldefels, 07/09/2018 - 17:16

Ara surt amb aquest argument Sra. Merkel ?. El dia 1 d'abril de 1.924 el tribunal de Munich, sota la república de Weimar, va dictar la sentencia del cop d'estat perpetrat per Adolf Hitler, la pena va ser de 5 anys en una Casa Rural. Alemanya sempre vira cap el mateix costat. ¡ Quina poca vergonya !

#9.1 A veure, BarnaSants, 08/09/2018 - 11:35

Et sona la separació de poders? Ah, no, que no hi estàs acostumat.

#8 Barretina a rosca, Black hole, 07/09/2018 - 11:24

Los alemanes empiezan a entender el proceso y porqué la primera visita que recibió en la cárcel Puigdemont en Alemania fue del líder de Alternativa para Alemania (AfP - partido de ultraderecha y nostálgico del nazismo)

En la concentración racista de Chemnitz convocada entre otro por AfP se exhibían banderas y símbolos nazis.

!ojo!

#7 nando, Barcelona, 07/09/2018 - 09:03

Malgrat aquestes declaracions de la Merkel, el paper de la justicia del seu pais ha estat abosulutament desacertat, si hagués estat a l'inrevés aqui haguessin respectat els criteris del pais acusador. El pastisser-boig tenia d'haver estat extraditat sense contemplacions i això hagués confirmat aquesta opinió que ara ens diu a boca oberta.

#6 valenti, Barcelona, 07/09/2018 - 04:58

Tal com diuen Torra (Puigdemont) i cia, mai fins ara el procés havia tingut tant de reconeixement i suport al estranger.