El líder de la Plataforma per Catalunya, Josep Anglada, està recorrent l'àrea metropolitana de Barcelona amb l'objectiu d'aconseguir representació al Parlament a les properes eleccions previstes per al 2010. Anglada fa mesos que fa precampanya i ha visitat ja les localitats de Molins de Rei, Martorell, Terrassa, Viladecans, Gavà, Castelldefels i Cornellà a més del barri.
D'altra banda, la formació ha creat gestores al Vallès Occidental, Vallès Oriental, Barcelonès, Baix Llobregat i Garraf, una zona amb molta densitat demogràfica que pot resultar clau en el cas d'accedir a la cambra catalana. Cal recordar, en aquest sentit, que el partit ja té representació municipal a Vic (4 regidors), Manlleu (2), Roda de Ter (1), Manresa (1), El Vendrell (4), Olot (1), Cervera (2), Tàrrega (1), Sant Martí de Riucorb (1) i Tarrés (1).
A més, la Plataforma per Catalunya està aconseguint arrabassar militants a d'altres partits, i fins i tot a algun sindicat. Així, han passat a l'organització d'Anglada Maite Ruich, de CDC de Terrassa; Agustí Coll, del PP de Barberà del Vallès; Paqui Esquibel, ex membre de l'executiva de la UGT de Vilanova i la Geltrú; Pere Parareda, d'ERC del Garraf, o Jaume Torres, ex regidor del PP de Sant Feliu de Llobregat.
En els fulletons propaganda que Plataforma per Catalunya està repartint -que recorden els colors de CiU- figuren deu punts: tots menys un -sobre la crisi econòmica-, són crítics amb la immigració. Però en plena crisi, aquest missatge pot calar en determinats sectors socials.
Per exemple, la Plataforma defensa "Stop al Pacte Nacional per la Immigració" i acusa als partits parlamentaris -inclòs Ciutadans- de repartir "4.000 milions d'euros entre els immigrants". També la "supressió de l'actual dret dels immigrants il·legals (sic) a empadronar-se a cap ajuntament" i "no el vot dels immigrants" a més d'assegurar que "el 80% dels delictes els cometen els immigrants".
També l'oposició a noves mesquites ("ninguna subvenció amb diner públic" o a la "cessió de terreny" amb l'excusa de "no acceptarem ninguna cultura que fomenti la discriminació de la dona". A més, llença missatges cap al sector botiguer: "lluitarem contra la competència deslleial d'horaris" o sobre el sistema sanitari públic: "els sense papers només rebran assistència sanitària fins a la seva expulsió, però mai una targeta d'accés universal i gratuït.
A més, Anglada té connexions internacionals: aquest cap de setmana participa en una cimera de partits ultradretans a França juntament amb dirigents de la Unió Democràtica de Centre de Suissa, la Lliga del Nord d’Itàlia; el FPÖ d’Àustria, el Vlaams Belang de Bèlgica i el Bloc Identitari Francès. El líder de la Plataforma x Catalunya és un dels oradors convidats.