Publicitat
Política · 30 de Maig de 2010. 18:45h.

Alerta contra "la descomposició d'ERC"

Un exalt càrrec adverteix que "el panorama electoral se situa com fa dotze anys"

Alerta contra "la descomposició d'ERC"

La direcció d'ERC, en una imatge d'arxiu

L'ex alt càrrec d'Esquerra, Jesús Maestro, alerta en un article enviat a e-notícies sobre "La descomposició de l’espai electoral  d’ERC".  Maestro, que va ser regidor a l'Ajuntament de Barcelona i posteriorment secretari de Cooperació Exterior de la Generalitat, adverteix que "fa deu anys mai no ens haguéssim pensat estar en aquest atzucac".

Maestro considera que "amb penes i treballs el panorama electoral d’ERC se situa com fa dotze anys" entre d'altres raons perquè "s'ha imposat el pensament únic". "Una part dels quadres que van portar-lo als millors resultats des de la II República o bé han estat arraconats o bé han deixat el partit, o, senzillament, no són presos en consideració de cap manera".

El dirigent d'ERC lamenta l'"enfrontament fratricida entre diverses faccions del partit que no han fet més que afeblir-lo, en quedar només un guanyador" i critica "l’ambigüitat política en la que s’ha mogut la direcció". "Si, com sembla, no s’està a gust dins l’actual coalició de govern el més honest hagués estat sortir-ne", afegeix.

Tanmateix, defensa que l'opció pel tripartit va ser una "aposta encertada i que era la que li calia al país", però que "no es pot estar dia sí dia també posant en qüestió les decisions del Govern" perquè "governar és això, prendre decisions". També considera que "el partit també s’ha desplaçat" i que ara "representa més l’esquerra del nacionalisme que l’esquerra nacionalista o nacional".

Jesús Maestro també qüestiona el 'victimisme' perquè "no es poden fer declaracions donant sempre la culpa a Madrid. És també una cantarella que cansa. No hem fet tot aquest camí per a tornar a la vella cançó de Madrid ens roba" atès que "ja tenim eines per a treballar".

"Tot això, i d’altres coses -acaba-, han portat ERC a una situació de descomposició electoral. Més de la meitat de la seva base ha desertat, és en altres lloc, o a casa. Fa deu anys mai no ens haguéssim pensat estar en aquest atzucac. És moment, potser, de repensar estratègies, discurs i lideratges. Si volem ser una eina al servei del poble per a governar. Si volem ser un partit d’oposició, potser ja va bé".

Jesús Maestro, en una foto d'arxiu

Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#39 carles, Reus, 05/06/2010 - 20:25

El que està passant a nivell nacional ja va passar anticipadament a Reus, a les eleccions municipals. La intransigència i les lliutes internes no porten enlloc.En tot cas, a la misèria.

#38 carracuca, barcelona, 31/05/2010 - 17:43

PxC yaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!!!!! y todos estos a pastar fang, huelen a muerto.

#37 e, manlleu, 31/05/2010 - 16:37

¿conocen ustedes tan solo un ayuntamiento gobernado por ERC desde el que se cumpla la ley vigente? ¿los ciudadanos que vivimos en estos municipios podemos hacer algo similar como incumplir los apartados de aquellas leyes que no nos sean de grado?

#36 Fedor, BCN, 31/05/2010 - 13:40

Quan el Carod va facilitar el segón tristpartit al Montilla, un nen acabat de neixer ja podia veure que es tractava de la mort i la destrucció d'ERC. Ho sento nois, qui la fa la paga. I l'heu fet molt grossa. I quina poca vista que teniu!!

#35 BADORED, Barcelona, 31/05/2010 - 13:05

La descomposició, no és unicament d´ERC, si no de tots els polítics d´aquest país. Els indepes, son els primers que estant en putrefacció total, amb imbècils com aquest torrat del Jimmy Jump. Així no faran res, pocs i frikis ximples., ! Deu meu !