Publicitat
Política · 25 d'Octubre de 2011. 18:06h.

Alerten que el PP vol fer "un gran transvasament de l'Ebre"

El senador socialista Joan Sabaté diu que és a l'"agenda" dels populars

Alerten que el PP vol fer "un gran transvasament de l'Ebre"

Una manifestació contra el trasvasament, en una foto d'arxiu

El senador del PSC Joan Sabaté ha advertit que el PP vol recuperar el Pla Hidrològic Nacional, el que significaria, segons Sabaté, tornar a posar sobre la taula la possibilitat de fer un transvasament de l'Ebre.

Sabaté ha indicat que així ho estan prometent alguns membres del partit liderat per Mariano Rajoy en altres punts de l'Estat. En aquest sentit, ha recordat les paraules d'Andrés Ayala, que forma part de la comissió d'Infraestructures del Congrés, qui va dir a Múrcia que "tenien en la seva agenda recuperar el transvasament".

També ha citat unes declaracions del portaveu dels populars, Esteban González Pons, que "volia recuperar el PHN i fer un nou consens sobre l'aigua".

Sabaté ha afegit que el PP, sobre aquest tema, "a Catalunya no en parlen", però ha alertat que "hi ha una ofensiva del Partit Popular reivindicant i comprometent-se amb el Pla Hidrològic Nacional, i per fer un gran transvasament de l'Ebre".

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#5 Terraxa, Terrassa, 27/10/2011 - 08:45

És difícil que es faci per:
1. Cost: ara no hi ha un duro
2. Viabilitat: pel tema del cabal ecològic passaria com el Tajo-Segura, funcionaria només puntualment
3. Informes negatius de la UE
4. el tinglado del totxo a Llevant ja s'ha anat a fer punyetes.

#4 jajjajaaaaa, barceloan, 26/10/2011 - 11:38

Secos, el 30% de l regadio de Murcia es ilegal......el goteo solo funciona en el 10% la inundaciones un derroche lamentable, mas de 5000 pozos ilegales en Tajo Segura, en el Ebro 50000 personas vivien del arroz...del arroz no de los campos de golf

#3 Pepe Luí, Reus, 26/10/2011 - 08:43

A ver si por cuatro pelagatos nos vamos a quedar secos una la mayoría como la otra vez.

#2 contdown, Barcelona-Wembley, 25/10/2011 - 19:50

Encara m'en recordo que quan a Catalunya tenien restriccions d'aïgua, els que s'enbafen la boca de solidaritat la van negar a Catalunya.

#2.1 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 26/10/2011 - 02:17

Qui tenia restriccions d'aigua era Barcelona, no Catalunya. El camp de Tarragona té aigua de l'Ebre. Barcelona no la necessitava perquè es feia una dessalinitzadora al Prat que dona més aigua que la del transvassament. Però a La Caixa i a Montilla els interessava el negoci de posar la canonada

#2.2 Tyr, Barcelona, 26/10/2011 - 18:22

Ignasi, la dessalinitzadora del Prat va inaugurar-se el juliol de 2009, i el pitjor moment de la sequera va ser març de 2008, així que t'equivoques. Els de l'Ebre només es queixen i tot ho volen per ells. Ara que s'espavilin, ja que l'Ebre és d'ells quan els interessa (quan tenen problemes).

#1 pepe, andorra, 25/10/2011 - 18:31

y q tendria de malo? las excusas tontas q pusieron la otra vez tapaban la mas obvia q con el agua se pretendia potenciar el turismo en Murcia y Valencia, cosa q a los catalanes y mallorquines no les hacia gracia, asi q utilizaron a los sociatas aragoneses de tontos útiles. Es un juego de intereses.

#1.1 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 26/10/2011 - 02:23

Tendria de dolent que l'aigua no duria sediments al Delta, que es salinitza progressivament a causa del cabal cada cop més pobre, que l'aigua ha d'arrivar al mar per a fertilitzar-lo o no hi ha pesca, ni vida marina, ni pescadors, ni ocells. Els rius no són canonades d'aigua, són ecosistemes.

#1.2 pepe, andorra, 26/10/2011 - 12:18

Eso dependería del lugar y momento, ademas de la cantidad, del posible trasvase. Aunque a mi me suena como cuando telefónica decía q no se podía hacer tarifa plana pq se saturaría la red. Lo cual era mentira, pero oyes, tenían unos estudios de unos tipos q decían lo contrario al sentido común.