Publicitat
Política · 16 de Maig de 2021. 19:27h.

Alfonso Guerra: "Amb Bildu, no"

L'exvicepresident considera la negociació dels Pressupostos amb els abertzales "una decepció molt gran"

Alfonso Guerra: "Amb Bildu, no"

L'exvicepresident del Govern espanyol, el socialista Alfonso Guerra ha lamentat que el PSOE pactés els Pressupostos amb Bildu i ha afirmat que "no s'ha de negociar amb Bildu". L'històric dirigent socialista, que va ocupar la vicepresidència durant l'època de Felipe González, en una entrevista a El Mundo publicada aquest diumenge, considera "una decepció molt gran" que el Partit Socialista negociés amb Bildu. "Amb Bildu, no" ha recalcat en l'entrevista.

Guerra, preguntat sobre què va sentir quan va veure que el PSOE negociava els Pressupostos amb Bildu, ha apuntat que "una decepció molt gran. El cordó sanitari no és negar-se a debatre, hauria de ser que vostè no negocia amb ells. No s'ha de negociar amb Bildu, per favor" ha manifestat Guerra.

L'exdirigent socialista, preguntat sobre una possible 'balcanització' d'Espanya, ha apuntat que "aquesta paraula la vaig fer servir jo per primera vegada el 1990". "Aleshores, ja veia que davant la menor polèmica entre comunitat autònoma i Estat, la raó absoluta la tenia sempre la primera, i sense tenir ni que mirar els papers. I això no pot ser. Perquè quan només s'atén a la diversitat, al que no és el comú, acaba per fragmentar la nació" ha considerat.

Sobre la coneguda frase que va pronunciar en la qual afirmava que "s'havien raspallat l'Estatut" de Catalunya, Guerra ha recalcat que "les lleis que venen a la comissió constitucional es raspallen, a totes se'ls hi treu la rebava, és a dir, el que no és acceptable" ha afirmat.

Sobre l'expedient del PSOE a Redondo i Leguina, Guerra ha apuntat que no es tracta "només" d'un "problema d'imatge" sinó que "és més seriós". "Jo no conec l'expedient, però pel que he llegit les acusacions són de broma. Sembla que ha dit un d'ells que el PSOE ha perdut l'ànima per pactar amb Bildu. Això és motiu d'expedient?" s'ha preguntat.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Neferu, Barcelona, 17/05/2021 - 10:30

¡Gracias, Muchas gracias, Sr. Guerra por decir lo que una gran mayoría pensamos del camino que ha tomado el PSOE de Sanchez. Muchos más socialistas de peso, como ud, deberían imitarlo y sin complejos decir y cuestionar la deriva del socialismo en España empezada por Zapatero y sobrepasada por Sanchez. ¡Gracias!!

#2 Pepe, Andorra, 17/05/2021 - 10:20

Bildu no es recoger en vascuence? Pq así ya comprendo yo muchas cosas. No existe Eta, pero es como la energía, solo se transforma y ahora recoge los beneficios q el PSOE le está regalando, cumpliendo órdenes de arriba claro. Pq en España, el q manda de verdad, es un desconocido.

#1 Marcial Heredia, yo, yo y yo!, 16/05/2021 - 23:00

Sánchez no tiene principios ni nada que dificulte la capacidad de maniobra de los jetas. Le da lo mismo ser español, catalán, multinacional, o un propagandista batasuno. Sánchez no se va a cortar por el bien del partido, solo le preocupa su persona, su mismidad. Por eso ya no existe el PSOE, ahora es el partido Sanchista, sabes Alfonso?