Publicitat
Política · 21 de Juliol de 2011. 14:24h.

Alfred Bosch cobra opcions com cap de llista d'ERC a les generals

Junqueras es resisteix a Ridao i Portabella s'ha autodescartat

Alfred Bosch cobra opcions com cap de llista d'ERC a les generals

Bosch, amb Portabella i Puigcercós, en una imatge d'arxiu

El portaveu de les consultes sobiranistes, Alfred Bosch, és un dels noms que circulen per encapçalar la propera llista d'Esquerra al Congrés de Diputats entre l'equip d'Oriol Junqueras, segons ha sabut e-notícies.

Junqueras va defensar dilluns passat, en la reunió de la comissió executiva, la no celebració de primàries per escollir el candidat -malgrat que ho incorpora al seu programa electoral- per la proximitat del congrés.

Un dels noms que havia circulat és el de Jordi Portabella -que tindrà influència en la futura direcció amb persones com Oriol Amorós o Ester Capella- considerant que, a l'Ajuntament de Barcelona, ja ha tocat sostre i cal una renovació de cara a les municipals d'aquí a quatre anys. Però Portabella ha negat en rodó aquesta possibilitat.

La decisió de la direcció resta opcions a l'actual secretari general i representant d'ERC a Madrid, Joan Ridao, amb el qual hi ha un enfrontament soterrat. Ridao ja havia manfiestat la seva predisposició a repetir i, en tot cas, a presentar-se en cas de primàries.

Però la futura direcció considera que la seva opció per un sobiranisme d'esquerres resta opcions actualment i que està massa vinculat al període del tripartit. Ridao també voldria influir en la confecció de la llista i Junqueras ha descartat ja Joan Tardà, de l'ala esquerrana d'ERC.

El futur president d'Esquerra -Bonet només va aconseguirt 232 avals dels 376 necessaris- es partidari a més d'impulsar un front sobiranista amb ERC com a pal de paller la qual cosa dóna opcions a Alfred Bosch.

Alfred Bosch (Barcelona, 1961) ha col·laborat a TV3, Diari de Barcelona, l'Avui, El Temps, El Periódico i Catalunya Ràdio, d'entre altres mitjans. L'any 1994 va obtenir el títol de doctor en Història, amb un treball que abordava la trajectòria del Congrés Nacional Africà.

Recentment ha estat el centre d'algunes polèmiques. La primera, mesos enrere, a les planes del diari Avui quan va criticar la interrupció de la campanya per a les eleccions municipals a causa del terratrèmol de Llorca. El periodista Manuel Cuyàs, al mateix diari, va replicar i es va preguntar "si alguns catalans de sempre hi han projectat una mirada distant és que no han acabat de comprendre la història recent del país que un periodista i un xarnego van explicar".

La segona polèmica la va protagonitzar amb el RCD Espanyol. Bosch, que en aquells moments tenia un càrrec en el Govern, va titllar els periquitos, en una altre article a l'Avui, d'"esgarrafestes renegats contraris als avenços de la pàtria" i afegia que el club blanquiblau té "un nom de broma".

Aquestes paraules li van suposar un toc d'atenció de l'aleshores vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, i de Rafael Niubó, que va considerar l'article "vergonyós". També l'Espanyol i la seva afició van mostrar el seu enuig. Bosch va rectificar al·legant que l'article era "irònic", que l'Espanyol era "catalaníssim" i que la gent no l'havia entés.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#10 AER, Barcelona, 22/07/2011 - 11:35

En Junqueras ha decebut molt. Potser és que les expectatives eren molt altes pel que realment ha demostrat ser

#9 Pepa, Terrassa, 22/07/2011 - 07:51

Que no pateixin, que en la nova executiva que vol fer en junqueras, hi ha insignes dirigents que han tingut elevades responsabilitats en el segon tripartit.

#9.1 santsenc, Vila de Sants, 22/07/2011 - 11:38

S'han anat descartant els qui eren més partidaris del PSC i estan posant als que posant més accent sobre el sobiranisme. Tampoc es tracta de fer llistes negres com al feixisme pq estiguessin al tripartit. També es podrien fer llistes negres sobre els pactes de CiU. Es tracta de constuir.

#8 Antoni, La Pobla de Segur, 22/07/2011 - 05:53

Penso que l'Oriol va prenent decissions encertades. En Ridao és un dels artífexs del 2on tripartit, nefast per a la història de Catalunya possant un espanyolista com Montilla de President. Ara cal canviar de política i primar la vessant sobiranista d'ERC.

#5 Sir William Temple, dublin.cat, 21/07/2011 - 20:10

El Bosch era professor d'Història d'Àfrica a la UPF i segur que tindrà un orgasme quan pugi al faristol de "las Cortes de la metrópolis" i tingui la mateixa sensació que tots aquells negrets que anaven als parlaments de França o Regne Unit abans de la descolonització.

#4 Costa, Cervelló, 21/07/2011 - 19:06

Aquesta noticia deu se una innocentada abans de temps, oi? Doncs com sigui veritat en Junqueras i la resta, s?han cobert de gloria. Senyors, es una autentica vergonya. S?està fent un joc barruer, brut, amb persones que a Madrid en guanyat el respecta d 'ERC i bona imatge. Seny, senyors, seny