Publicitat
Política · 21 de Juliol de 2019. 19:41h.

Alfred Bosch descarta l'espionatge que va denunciar TV3

El conseller d'Exteriors admet un “seguiment acurat” de les delegacions, però no que fossin espiades

Alfred Bosch descarta l'espionatge que va denunciar TV3

Alfred Bosch (foto: CCMA)

El conseller d'Acció Exterior, Alfred Bosch, ja no parla d'espionatge per referir-se al seguiment que el Ministeri d'Afers Exteriors va fer de tres delegacions de la Generalitat, sinó que ara reconeix que va ser un “seguiment acurat”. “Està molt clar que estan empaitant i estan perseguint el que fan els nostres representants a arreu d'Europa”, va assegurar aquest dissabte en una entrevista a TV3.

Preguntat directament si “els han espiat”, Bosch va respondre que “és evident que hi ha un seguiment, un seguiment acurat per part d'ambaixadors, de personal de les ambaixades i de personal del ministeri de l'Interior a les ambaixades”. “És obvi que hi ha hagut seguiment”, va reiterar el titular d'Exteriors a la pregunta de si “la Generalitat ha estat víctima d'un Borrellgate”.

Alfred Bosch va considerar que “el que s'està fent és perseguir l'acció d'un govern legal, legítim, com és el govern de la Generalitat, i la seva acció exterior”. “Hi ha la intenció de combatre l'independentisme”, va denunciar. També va adreçar-se al ministre d'Afers Exteriors, Josep Borrell, per demanar-li explicacions sobre “quants diners hi han destinat”, “si hi ha fons reservats” i “on més han fet seguiment”.

El conseller, d'altra banda, va negar que treballin per a l'independentisme, sinó que “treballen per a Catalunya”. “Catalunya s'ha de donar a conèixer”, va reblar Bosch, alhora que indicava que “hem de poder viure i competir en aquest món global”.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Neferu, Barcelona, 22/07/2019 - 01:05

Vaya, y a este qué le ha pasado, ha tenido un rapto de cordura, de dignidad?