Publicitat
Política · 11 d'Abril de 2013. 13:51h.

Alfred Bosch també

El diputat d'ERC qualifica de "surrealista" la sentència del TSJC

Alfred Bosch també

Bosch, abans de ser expulsat

El diputat d'ERC, Alfred Bosch, ha estat també expulsat quan ha pujat a la tribuna i ha intentat també fer la seva intervenció en català apel·lant a la decisió judicial del TSJC. Igual que Tardà, ha fet una introducció en castellà i ha afegit que amb la "vènia" del president del Congrés continuaria en català.

El president del Congrés, Jesús Posada, ha advertit que no tenia la seva vènia i que l'hauria de expulsar com a Tardà. Posada ha assegurat que no té res en contra del català i li ha demanat "amb afecte" no crear "un incident".

Bosch li ha preguntat llavors en castellà "amb tot l'afecte del món" en què sustentava que no es pogués intervenir en català al Congrés. Posada li ha respost que el reglament estableix que s'ha de parlar en castellà i que l'ús d'altres llengües cooficials es permet però per cites, salutacions o comiats.

El diputat d'ERC ha contestat que no li consta la prohibició i ha reprès el seu discurs en català, fet que ha provocat la primera crida a l'ordre.

Bosch ha tornat a parlar en castellà per dir-li a Posada que si li semblava "inadequat" l'ús del català al Congrés, el mateix els passarà als alumnes que hagin d'estudiar en castellà i no en català perquè ho demani un sol company, una situació qualificada de "surrealista" pel diputat.

Després de dir això ha arrencat a parlar de nou en català, fet que ha provocat la segona crida a l'ordre i l'ha advertit que si persistia en la seva actitud hauria d'expulsar.

Boch ha assenyalat, de nou en castellà, que no volia que l'expulsessin i que l'únic que estava aplicant era la sentència del TSJC i que ells demanaven explicacions al jutge si no estaven d'acord. En tornar de nou al català, Posada li ha cridat a l'ordre per tercera vegada i l'ha expulsat de la tribuna d'oradors.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#10 Salvador Dalí, Púbol, 12/04/2013 - 11:14

El primer home que va comparar els llavis d'una dona amb una rosa era un geni, el segon un imbécil.

#9 Manu, Barcelona, 12/04/2013 - 01:58

Però i la senyora gran ? Com acaba el conte ? Els recuperarà o no els seus estalvis abans de morir-se ?

#8 BEJOTA, BCN, 11/04/2013 - 19:16

LA SENTENCIA EN SÍ ,ES DIFÍCIL DE ACEPTAR ?QUE POR UNO ,TODA LA CLASE??PERO EL CASO ES QUE DESDE HACE AÑOS ,SE HA IMPUESTO SÓLO -EN LA PRÁCTICA- EL CATALÁN EN MENOSPRECIO DEL 57% QUE VIVE EN CASTELLANO Y DEL 100% QUE LO CONOCE..

#7 Timoteo-Timotei, Salt, 11/04/2013 - 18:07

Que los echen a todos a esos separatistas.

#7.1 Xipolleig, Barcelona, 11/04/2013 - 18:28

Tranquil Timoteu, Catalunya marxarà d'aquesta "democràtica" Espanya. No caldrà que ens feu fora, perquè som nosaltres els que volem marxar, i dic volem, perquè cada cop són més i serem majoria, gràcies entre d'altres a gent com tu.

#7.2 Oscar, cubelles, 11/04/2013 - 19:07

Això mateix, que ens fotin fora d'una vegada!!!!

#6 Tyr, Barcelona, 11/04/2013 - 17:45

Quina pena que en l'hemicicle hi hagi 4 gats. Això demostra la seriositat dels polítics, i no en salvo a cap ni de cap partit. Aquesta és la lacra de la nostra societat....