Publicitat
Política · 2 de Desembre de 2010. 19:26h.

Aliança Carod-Portabella a ERC?

Castells es queda al PSC per presentar batalla interna

Aliança Carod-Portabella a ERC?

Carod-Rovira i Portabella, en una imatge d'arxiu

L'encara vicepresident del Govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, no podra comptar amb el conseller Antoni Castells per a impular un nou projecte polític de caire catalanista, com s'havia especulat en alguns cercles. Castells ha deixat clar, en declaracions a Catalunya Ràdio el passat dimecres 2 de desembre, que presentarà batalla a l'interior del partit. "Cal reconstruir un projecte polític majoritari, progressista, capaç de guanyar les eleccions, d’arrossegar darrere els espais centrals la societat catalana, i independent i autònom del PSOE”, ha afirmat.

Castells podria comptar per aquesta tasca amb dirigents com Montserrat Tura, Ernest Maragall, Àngel Ros o Marina Geli, entre d'altres, a més dels grups que es mouen a l'òrbita de Raimon Obiols. Aquests sectors provarien d'articular una alternativa a l'actual aparell del PSC.

Carod, en canvi, s'ha quedat sense infanteria després que la majoria de dirigents del seu sector es passessin al bàndol de Puigcercós abans de la confecció de les llistes -com Ernest Benach, a canvi d'anar de dos per Barcelona- o el delegat a les Terres de l'Ebre, Lluís Salvadó. Ara per ara, els únics que s'han mantingut fidels a ell han estat el Secretari General de Presidència, Rafael Niubò, i el senador Carles Bonet.

L'altra opció seria una aliança amb la Federació de Barcelona -Jordi Portabella i Oriol Amorós-, en un partit en el que les aliances internes per desbancar un líder sempre han tingut força pes. Com quan el mateix Carod i Puigcercós es van aliar contra Àngel Colom i, prèviament, Colom i els dirigents de la Crida contra Joan Hortalà.

Portabella era proper a Carod, però després de la seva defenestració es va passar a Puigcercós amb la intenció de repetir com alcaldable per Barcelona, però després del 28-N ha recuperat autonomia. Fonts d'Esquerra no han descartat un pacte entre Carod i Portabella: l'un com a president -a Carod no li ha interessat mai la vida de partit- i l'altre de secretari general.

També hi ha la incògnita de Joan Ridao; el secretari general s'ha mantingut fins ara força al marge dels esdeveniments malgrat ser el número dos del partit i haver fet tàndem amb Puigcercós durant el darrer congrés.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Quim, Barcelona, 03/12/2010 - 18:27

Nois, sembla que l'e-notícies ara descobreix lka sopa d'all!! En Carod i en Portabella sempre s'han entès, a plena llum del dia i sense cap mena de problema i és lògic que si ara hi ha moviments o debat intern o el que sigui, doncs que coincideixin, no sé on veieu la "novetat".

#6 Jono, Bcn, 03/12/2010 - 11:40

Un vicepresident totalment sotmes al PSOE, i un extitent d'alcalde q estava totalment sotmes al PSOE i q ara des de l'oposició dona suport i estabilitat a l'ajuntament del PSOE. Quina gran aliança d'ERC!!! si precisament ERC s'ha enfonsat per les estrategies de gent com aquesta.

#5 Jordi, Barcelona, 03/12/2010 - 10:43

Vaja. Veig que els intents del David Miró i en Toni Soler des de l'ARA de muntar el Partit dels Anticonvergents de Catalunya no està tenint èxit.

#4 Tamara, Vilavella de Dalt, 02/12/2010 - 22:51

Elies, amb el meu comentari irònic volia criticar la malícia premeditada d'algunes especulacions informatives que busquen fer llenya de l'arbre caigut.

#3 Elies, Sabadell, 02/12/2010 - 21:52

Mira Tamara, tú pots dir el que vulguis, però qualsevol militant-a d'ERC, sap perfectament que tot el que es planteja aquí del passat és cert, i el que es planteja del present és perfectament coherent i possible.