Publicitat
Política · 21 de Març de 2014. 08:55h.

Aliança electoral entre CDC i Reagrupament

El partit liderat per Joan Carretero tindrà presència a la llista de CiU a les europees

Aliança electoral entre CDC i Reagrupament

Aliança de Carretero amb CDC

El president de la Generalitat, Artur Mas i l'exconseller Joan Carretero, signaran dilluns que ve l’aliança entre Convergència Democràtica i Reagrupament en un acte solemne que s’anunciarà avui, segons ha informat El món a RAC1. D'aquesta manera, el partit de Carretero tindrà presència a la llista de CiU a les eleccions europees.
 
Mas i Carretero estamparan la signatura a l’acord que ja van tancar fa setmanes Convergència i Reagrupament. El document compromet els dos partits a tirar endavant amb voluntat decidida el procés de transició nacional, que ha de culminar amb un estat independent per a Catalunya.

El partit de Carretero, que es escindir d’Esquerra Republicana el 2009, reconeix en el text que Artur Mas lidera el procés i li garanteix el suport mentre es mantingui la voluntat clara d’aconseguir la independència. Reagrupament passarà a ser entitat associada a Convergència, compartiran recursos i aniran junts a totes les eleccions.

No hi ha quotes predefinides, i per això encara no se sap qui anirà a les europees ni en quina posició. Dependrà també dels acords que CiU està tancant amb el PNB, Coalició Canària i Compromís per Galícia.

Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#26 thiago, Vic, 22/03/2014 - 07:12

Carretero se te vé el plumero... Els de CDC posen la quota independentista RCat per tenir més pedigrí. I el altres busquen com viure... Però al final resulta que CDC és el paradís dels rebotats amb ERC. Carretero és el Damborenea català.

#25 Pere, Girona,Spain, 21/03/2014 - 21:52

Reagrupament???,

Ahh, si, aquell partit que treu excel·lente resultats electorals.

Una gran aliança

#24 Pepet, Sabadell, 21/03/2014 - 18:47

La coherència i el sentit comú s'han de buscar fora de la política; en política tot s'hi val. Arribarà un moment en que el poble es cansarà d'aquesta colla de gallets,(veletas). CDC qui t'ha vist,(votat), i qui et veu!

#23 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 21/03/2014 - 18:43

Reagruparse convergiendo con Mas permite chupar más. Carretero tiene la posibilidad de converger con un chollo en la UE y una buena jubilación. Lo malo es que si Carme Forcadell proclama la República Pròpia en Sant Jordi 2015 tendrá que jorobarse, desreagruparse y volver al banquillo.

#16 Eva G, Fort Pienc, Barcelona (España), 21/03/2014 - 16:53

¿Qué gana Convergencia con los localistas de Reagrupamiento? No lo entiendo, la verdad.