Publicitat
Política · 19 de Gener de 2021. 09:43h.

Allau d'impugnacions

El PACMA va ser el primer en recórrer

Allau d'impugnacions

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha de decidir sobre el recurs presentat per un particular, l'advocat Josep Asensio, que demana mesures cautelaríssimes per suspendre l'ajornament de les eleccions decretat pel Govern.

L'advocat denuncia incongruències amb l'excusa dels criteris sanitaris. És el més urgent dels recursos perquè demana com a mesura cautelar suspendre la data del 30 de maig i mantenir la del 14 de febrer mentre no es resolgui el fons de les impugnacions presentades.

El TSJC ha rebut un total de cinc recursos. A banda del ja esmentat, el primer recurs que es va presentar, per drets fonamentals, va ser de la formació PACMA, i es va presentar abans, quan la data de celebració de les eleccions era encara el 14 de febrer. La Lliga Democràtica i Federalistes d'Esquerres el van presentar ahir i Izquierda en positivo l'ha presentat aquest matí a primera hora.

Impulso Ciudadano, per la seva banda, ha anunciat que avui interposarà un recurs contenciós-administratiu per "vulneració de drets fonamentals en relació amb el Decret de la Presidència de la Generalitat 1/2021, de 15 de gener, que deixa sense efecte la convocatòria d'eleccions per al Parlament de Catalunya fixada per al 14 de febrer".

La d'aquest dimarts serà una primera decisió. Els altres recursos contra l'ajornament electoral que el TSJC té sobre la taula i que no demanen mesures cautelars trigaran més a resoldre's. El tribunal donarà dos o tres dies a la Generalitat per respondre i presentar al·legacions a la impugnació. Després, els magistrats resoldran, i això podria ser ja a finals d'aquesta setmana o la setmana vinent.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#9 La Victima, LLoret , 19/01/2021 - 13:57

Les posposen fins a les portes del Juny, ja que aixi poden cobrar 3 mesos mes les seves escandaloses nomines d alt executiu que ells mateixos s han posat.

#8 Cuarentademayo, Barcelona, 19/01/2021 - 12:58

Hasta el cuarenta de mayo no te quites el sayo, i a veure si els dóna temps d'encarrilar a molts catalans desencantats amb l'enganyifa del govern dels millors, els millors sàtrapes que deien que ells ho farien de deu, i han ensenyat el cul i les vores

#7 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 19/01/2021 - 12:26

Esperar l´esctricte compliment de les lleis democratiques d´uns irreductibles carlistas de armas tomar i amb unes irreflenables inclinacions pels cops d´estat bascula, per dir.ho finament, entre la ingenüitat i la frivolitat

Mai han estat ni estaran disposats a abjurar dels seus codis morals basats en la trilogia de Dios, Patria y Leyes Vie

#6 Daniel, Tokio, Texas, 19/01/2021 - 12:25

Un poco extraño que ni VOX ni otros partidos grandes presenten impugnaciones. Nadie quiere responsabilidades, eh? Y a ver si otros nos hacen el trabajo.

#5 Vigatano, Vic, 19/01/2021 - 12:08

Posi les urnes!!! Son unos demócratas, de los que dan lecciones!