Publicitat
Política · 5 de Desembre de 2012. 14:14h.

Almenys Nadal fa autocrítica

Afirma que "els resultats de la ciutat de Barcelona invaliden el PSC com a alternativa de govern durant un temps"

Almenys Nadal fa autocrítica

Nadal i Navarro, en una foto d'arxiu

L'expresident del grup parlamentari socialista, Joaquim Nadal, ha apuntat a la necessitat "d'un reconeixement de la derrota des de la humilitat i la voluntat de renovació i canvi" després dels resultats a les eleccions al Parlament.

En un article a l'Ara, exposa que "en el cas de la ciutat de Barcelona, el problema per al PSC adquireix una dimensió encara més gran. De fet, els resultats de la ciutat de Barcelona invaliden el PSC com a alternativa de govern durant un temps. No pot aspirar a ser alternativa de govern ni pot reclamar-se de la condició de segon partit de Catalunya un partit que a la capital de Catalunya és la quarta força política, a frec de ser la cinquena".

"No només això -afegeix-, sinó que en termes de proporcionalitat si la meitat dels vots que el PSC ha perdut a Catalunya els ha perdut a Barcelona és evident que la patacada en aquesta ciutat supera amb escreix la mitjana del retrocés global".

D'altra banda, l'exconseller apunta que "és en aquest context que adquireix una especial rellevància la conducció de la política municipal i els condicionants reiterats amb què s'ha enfocat l'exercici del paper de primer partit de l'oposició". En aquest sentit, adverteix que "abandonar l'esfera propositiva per assajar l'oposició més contumaç compromet el mateix model de ciutat de matriu socialista i compromet el futur de les oportunitats per a les polítiques d'igualtat i per a un impuls renovat del model d'èxit que és la ciutat de Barcelona".

"Pactar amb el Govern -manifesta- és evident que té riscos. Però també em sembla molt evident que no fer gestos en aquesta direcció en té encara més. No es tracta d'un acostament per recuperar espais i quotes de poder. Es tracta d'un acostament per un pacte programàtic i de legislatura que, redefinint les prioritats, eviti el desgast i la pèrdua de competitivitat de la marca Barcelona".

Joaquim Nadal creu que "en el nou context postelectoral de Catalunya que adquireix, ara, una especial rellevància la línia estratègica dels socialistes a la ciutat de Barcelona. Perquè si fins i tot a Catalunya calen gestos per demostrar la voluntat de facilitar la governança, a Barcelona és més fàcil de fer-ho des d'una posició relativa més favorable, pel mateix pes dels socialistes en el consistori i pel pes també limitat de l'actual coalició de govern".

També considera que "per evitar el bloqueig, per tenir una línia, per evitar les contradiccions i els entrebancs, per estalviar-nos l'espectacle d'una presumpta renovació involutiva, el que cal ara és també renovar les estructures de representació i de poder dels socialistes a la ciutat de Barcelona, i atorgar a l'actual responsable del grup municipal socialista la mateixa capacitat d'iniciativa i d'incidència en el partit i a l'Ajuntament".

Finalment adverteix que "altrament quedarem neutralitzats per l'efecte de vectors de sentit contrari, de forces i d'inèrcies que frenen qualsevol procés de renovació autèntica del llenguatge i de les actituds".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 joan, manresa, 05/12/2012 - 17:43

El Casa,17,40 h.--Dons te tota la raó,ni que sigui per una vegada ...,pro ya su farán.I sí una imatge val mes que mil paraules,només veure la fotografía i la mirada del Sr.Navarro ya u diu tot.---

#2 Gerard, Barcelona, 05/12/2012 - 17:06

Barcelona és un exemple de les classes mitjanes que han abandonat massivament el PSC per anar principalment a Esquerra i ICV....en altres ciutats de l'entorn la fuga s'ha produÏt bàsicament cap a ICV i c's...

#1 spanish, Madrdi, 05/12/2012 - 14:54

jo d´ell miraria Girona on ell era amo i senyor va posar a la nacionalista Pia Bosch i es va perdre

#1.1 Jordi, Girona, 05/12/2012 - 17:00

Home, ser nacionalista està bé, però no és suficient. Hi hagués pogut haver molt més nivell. Però, mira, ja s'ho faran....