Publicitat
Política · 4 de Desembre de 2019. 22:46h.

“Als portuguesos, Puigdemont ens sembla un covard”

António Lobo Antunes, escriptor: “per aconseguir defensar les pròpies idees i canviar un país cal quedar-se”

“Als portuguesos, Puigdemont ens sembla un covard”

Carles Puigdemont

L’escriptor portuguès António Lobos Antunes afirma en una entrevista a La Vanguardia que l’expresident de la Generalitat, Carles Puigdemont, és un “covard” per haver fugit de la justícia espanyola. L’autor argumenta que “no entenem que hagi fugit després d’haver compromès tanta gent”. “Per aconseguir defensar les pròpies idees i canviar un país cal quedar-se; no marxar”, rebla.

“Als portuguesos, Puigdemont ens sembla un covard”, sentencia Anton Lobos. L’escriptor afegeix que “a Portugal tampoc no entenem el que passa amb Catalunya”, alhora que lamenta la manca de líders espanyols amb “carisma” i capacitat “d’unir-los i no d’atiar els enfrontaments per aprofitar-se’n”.

António Lobos Antunes ressalta que “els portuguesos admiràvem Suárez, perquè a Portugal diem que has de posar els collons on poses els ideals. I... quin valor que va tenir Suárez el 23- F davant els colpistes!”. “Per què no recuperen aquell esperit? Era un heroisme per a la pau i la concòrdia que vam admirar molt a Portugal”, conclou.

Publicitat
Publicitat

20 Comentaris

Publicitat
#16 Angels, Barcelona, 06/12/2019 - 23:18

Lo dice alguien como usted k no sabe ni ha estado preso, cómo se atreve? Yo he trabajado veinticinco años en varios centros penitenciarios y le aseguro k es terrible estar encerrado en una celda, amén de mil cosas k pasan a diario y no se explican. Es mejor k se calle, no le da vergüenza?

#15 Llorenç, Egersund, 05/12/2019 - 22:09

En canvi segur que el director de e-notícies els sembla d'allò més valent. No?
Quins son els canons?

#14 Gran pais Portugal, bbcn, 05/12/2019 - 16:14

A mi m'encanta Portugal, es un pais donde viviría. Dicho ésto, la verdad es que toda España y muchos millones de catalanes sabemos- también - que Puchi es un cobarde, gallina y capitán de la sardina. Y que el Junki y los demás se lo han comido con patatonas.

#13 Cris, Barcelona , 05/12/2019 - 15:06

A los portugueses y al mundo entero. Solo no les parece un cobarde a los de su partido y eso es por no pasar más vergüenza. Ya no saben como disculpar al fugado.

#12 Tot del revés, Barcelona, 05/12/2019 - 15:02

A Portugal fan les coses amb el cervell i amb cara i ulls. Van acabar amb el règim totalitari salazarista i es van convertir en un pais de dret i democràtic. Nantres, no vàrem acabar amb el règim totalitari i ara que tenim un pais de dret i democràtic, gràcies a la Transició, surten galifardeus per totes bandes, que s'el volen carregar.