Publicitat
Política · 17 de Desembre de 2015. 22:17h.

Altafaj fa campanya per Homs

L’exportaveu a la Comsisió Europea va ser fitxat com 'ambaixador' a Brussel·les després de quedar-se sense feina

Altafaj fa campanya per Homs

Amadeu Altafaj

El representant permanent de la Generalitat davant la UE, Amadeu Altafaj, ha participat en la campanya de Democràcia i Llibertat per assegurar que Europa està pendent del procés independentista. “L’agenda europea té qüestions d’alta importància sobre la taula però Catalunya en segueix formant part”, ha declarat el diplomàtic que el Govern va fitxar a principis d’any perquè fos la màxima veu de la Generalitat a Europa.  

L’exportaveu de la Comissió Europea també ha subratllat que “malgrat les pressions rebudes per part de la diplomàcia i les formacions polítiques espanyoles, les institucions europees han tingut una actitud neutral vers el cas català”.

Altafaj ha afirmat que hi ha preocupació a les institucions europees degut a la “incapacitat manifesta del govern espanyol per obrir el debat polític amb les institucions catalanes”. Una actitud que ha qualificat de “barroera” i que “ha contribuït a que l’afer sigui internacional i no només intern”.

Per altra banda, el màxim representant de la Generalitat a la UE ha asseverat que “Europa és part de la solució perquè la sobirania espanyola no és monolítica i estem en una part de la negociació on la UE hi tindrà molt a dir”. En aquest sentit, ha remarcat que “avui en dia la sobirania és compartida entre nosaltres, entre l’Estat espanyol i sobretot entre els estats i la UE”.

Altafaj ha reblat que “Europa integra, no exclou, i que és una màquina formidable en la resolució de conflictes”.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 botifler1914, bcn-world, 18/12/2015 - 12:53

Si os creéis que Europa va a sacaros las castañas del fuego, sois más tontos de lo que podía parecer.

#1 Carlos Gomez, Bcn, 17/12/2015 - 23:32

Un altre que ha arrivat tard al repartiment del boti.
Un altre al que han eganyat de amb la Catalunya rica i plena i el bon cop de falç..
Aquesta gent del sindicat del crim son extraordinaris.