Publicitat
Política · 19 de Juny de 2021. 19:22h.

"Amb els indults es premiarà el mal comportament"

L'exdiputat del PPC Juan Milián publica un llibre sobre el procés

"Amb els indults es premiarà el mal comportament"

El politòleg i analista Juan Milián ha afirmat en una entrevista publicada aquest dissabte a l'ABC que si s'acaben concedint els indults als dirigents independentistes condemnats "es premiarà el mal comportament" i ha apuntat que la mesura de gràcia provocarà que els catalans que compleixen la llei "ens veiem doblement desemparats".

"Amb els indults es premiarà el mal comportament. Els indults provocaran que els catalans que sí que complim la llei i tenim un comportament cívic ens veiem doblement desemparats. És un sistema d'incentius totalment pervers i perillós, no només per a Catalunya" ha considerat Milián.

El també exdiputat del PPC també ha manifestat que "sense els indults, en aquests tres anys i mig, el nacionalisme ha perdut suports electorals, veiem menys llaços grocs i menys estelades, ha de confrontar-se amb la realitat i veu que no té suports europeus".

El politòleg ha assenyalat que el procés no hauria estat possible sense el suport de la Generalitat i, en aquest sentit, ha apuntat la necessitat de dur a terme "una refundació democràtica" de la institució.

"Només podem revertir aquesta amarga decadència si hi ha una refundació democràtica de la Generalitat. El procés no hauria estat possible sense l'impuls i la clara voluntat de la Generalitat" ha considerat. "I per refundar la Generalitat, el constitucionalisme ha d'arribar a una majoria parlamentària" ha assenyalat.

L'analista polític també ha afirmat que "tots els partits constitucionalistes han defraudat als seus votants en algun moment" i ha recordat que "el PSC va fer les mateixes polítiques que Pujol, José Montilla ha dit que els tribunals no poden jutjar sentiments i Pere Navarro va portar el referèndum al seu programa electoral".

"Hi ha una part de l'electorat que se sent desprotegida davant els atacs del nacionalisme. Per això va guanyar Ciutadans el 2017. Però després de guanyar les eleccions, també frustra als votants quan seus dirigents se'n van de Catalunya" ha dit.

"Vox forma part d'una fractura identitària que es produeix en tota la dreta occidental. També es produeix en l'esquerra, àmbit en el qual ja no es discuteix sobre la base de l'obrerisme o la lluita de classes" ha explicat en l'entrevista.

"A la dreta, el PP pot compartir amb Vox el diagnòstic del que passa a Catalunya, però Vox ofereix un remei equivocat: una resposta simètrica al nacionalisme català, un nacionalisme espanyol i buscant les baixes passions" ha dit.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Carles, Bcn, 20/06/2021 - 11:54

Juan, hauries d'aprendre del teu pare, en Milian Mestre, hàbil en saber llegir.tots els contexts, tu només un aprenent pepero....

#2 Pepe, Andorra, 20/06/2021 - 01:18

Mejor los perros os callaos, q todo esto es culpa vuestra, Estamos donde estamos por culpa vuestra. No vengas ahora a llorar como una mujer lo q no supiste defender como un hombre.

#1 Neferu, Barcelona, 19/06/2021 - 21:22

Es que tiene razón. Si los golpistas hubiesen reconocido su error al saltarse las diferentes leyes que se saltaron, si manifestasen el propósito de volver a la concordia y el respeto a las leyes democráticas, nadie, y yo la primera, estaría en contra del indulto pero, desgraciadamente no es así, porque cada día repiten que lo volverán a hacer.